Dezamagire mare pana in Cehia

Dezamagire mare pana in Cehia

Am avut azi o discuție cu un medieșean plecat peste hotare de vreo câțiva ani și care este suporter „necondiționat” (după cum el afirmă) al echipei noastre. Printre altele am vorbit despre cum am putea aduce lumea la stadion. Daninho a jucat ceva fotbal pe la CSS Mediaș și Sparta cu ceva ani în urmă, acum e în Cehia dar asta nu-l oprește să urmărească cu sufletul la gură partidele Gazului. Principalele probleme pe care le-a semnalat și el sunt cea a tribunelor goale de la meciurile de pe teren propriu și debutul slab de campionat. 

Mai jos, Daninho despre Gaz Metan: 

1. Bilete prea scumpe ! 

Pentru un oraș ca Mediașul, sunt de părere că biletele sunt cam scumpe dacă raportez lucrul ăsta la economia orașului și numărul de locuitori. Știu că Gaz Metan joacă în Liga 1, mai știu și că la Cluj un bilet costă 30 de RON iar la Brașov 15, dar nu putem compara cele două orașe cu Mediașul din niciun punct de vedere. Un preț mai protrivit pentru bilete cred că ar fi 5 RON. Pănă să dea nea Costică 10 lei pe un bilet mai bine merge la o terasă, bea două, trei beri și se uită și la meci. Iasă mai câștigat. Decât 1500 de spectatori cu 10 lei, mai bine 3000 cu 5 lei! 

2. Nu există nicio strategie a conducerii de a atrage lumea la stadion! Câteva idei care mi-au trecut prin cap ca acceleratul de București care nu oprește la Daneș, când am vorbit despre asta cu Paul, sunt: 
- copii sub 14 ani intrare liberă (în caz că nu e așa)
- femeile intrare liberă sau bilete mai ieftine, 2, 3 lei 
- concursuri pentru spectatori: prin tragere la sorti un spectator să aibe ocazia să câștige un tricou al echipei sau orice altceva vreți voi dacă marchează de la mijlocul terenului în pauza meciului. E doar o idee de concurs... 
- cand cumparam bilete vrem sa primim program pentru meci.
- primii 100 de suporteri care cumpara bilete sa primeasca cate un stegulet sau un fular.
- Sa se faca concursuri in care suporterii sa castige bilete la meciuri.
- Ce facem cu pretul la sucuri ? Dam 5 lei pe un pahar de suc , pana nici acid nu mai are in el.
- tot felul de evenimente organizate inaintea si in pauza meciului pentru a atrage lumea la stadion.

3. În condițiile actuale RETROGRADĂM ! 

Să zicem că pentru primele două partide pierdute există motive atenuante (jucători suspendați după meciul de pomină cu Petrolul din sezonul trecut) dar dacă în următoarele meciuri situația nu se schimbă, Gaz Metan se duce agale către eșalonul secund. Dacă cu nou-promovatele nu aducem puncte, atunci ce să mai vorbesc despre echipele din a doua jumătate a clasamentului sau cele cu pretenții la titlu? 

4. Valoarea echipei !

 Mă așteptam ca la un moment dat, cei mai buni jucători ai echipei să plece. Era logică și normală plecarea lui Eric. Mă așteptam ca și Bawab să plece odată cu Eric, dar a plecat Breeveld, un alt jucător exponențial. O echipă nu stă într-un jucător (sau doi în cazul de față) dar se pare că nu se poate spune același lucru despre Gaz Metan. Am mai jucat fără Eric în perioada când eram eram amenințați cu retrogradarea. Atunci ne-am salvat, acum nu mai sunt așa sigur. Pe Dulca, nu-l văd prea mare antrenor. A fost fundaș pe vremea când juca... De obicei fundașii deveniți antrenori, joacă de cele mai multe ori defensiv. Acest lucru dezavantajează echipa. Mai sunt multe jocuri și sper să mă înșel în privința asta.

5. Conducerea ! 

Sper ca d-l Horoba să aibe vreun plan ceva, altfel nu-mi explic cum se justifică plecarea lui Eric și Breeveld pe doar o jumătate de milion de euro + un procent dintr-un eventual transfer ulterior al celor doi de la Pandurii. Dacă Gloria Bistrița n-a retrogradat cu actualul președinte al Gazului la cârma echipei, mă gândesc că nici echipa medieșeană n-ar avea de ce să-și facă proleme în privința asta... (doar că calculele nu iasă întotdeauna așa cum plănuiești - vezi cazul Rapidului). Nu-l vreau pe Gică Popescu la conducerea FRF, dar motivele mele diferă de cele ale d-lui Horoba! 



#ForzzaGazu!!!