Totul despre Viitorul Constanta - Gaz Metan

Totul despre Viitorul Constanta - Gaz Metan

18.08.2013, Chiajna, Stadion: "Concordia", ora: 18:00, Digi Sport 1
Viitorul Constanţa - Gaz Metan Mediaş în Etapa 5 Liga 1


Viitorul Constanţa

Viitorul Constanța a pierdut cu scorul de 2-1 meciul susținut la Cluj cu CFR, portarul Vâtcă fiind eroul negativ al partidei. După patru etape disputate, Viitorul se află pe penultimul loc în clasament, cu un singur punct, dar și cu un meci mai puțin disputat. Va urma o partidă importantă cu Gaz Metan Mediaş, echipă cu care se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. În urmă cu un sezon, "gaziştii" le-au luat toate punctele constănțenilor, care speră acum să obțină și ei prima victorie. Următorii adversar al Viitorului va fi nou promovata Săgeata Năvodari, astfel că jucătorii lui Anghel speră să se îndepărteze de locurile retrogradante.
DECLARAŢII


Cătălin Anghel (antrenor): "Mă aştept să facem un meci bun şi să o învingem pe Gaz Metan Mediaş. Ambele echipe sunt fără victorie şi sunt sub presiune. Nu contează că ne-au bătut de două ori în sezonul trecut, important e prezentul. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm. Am încredere în jucătorii mei şi sunt convins că duminică vom lua toate punctele. LPF ne-a programat la ora 18:00, e ciudat, mai ales că duminică se dispută doar un meci în Liga 1. Căldura va fi o piedică pentru jucători, dar nu vreau să comentez mai multe".

Cosmin Vâtcă a avut o evoluţie penibilă cu Astra Giurgiu. Portarul Viitorului a încercat să-l dribleze pe Kapetanos, însă atacantul grec l-a deposedat. Vâtcă a reacţionat şi l-a faultat pe acesta, provocând şi penalty, însă a fost şi eliminat. În locul său a intrat Buzbuchi, care a apărat însă penalty-ul executat de Deac. Cosmin Vâtcă a fost suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a LPF, pentru eliminarea din meciul cu CFR Cluj.

Atacantul Mircea Axente, ultima dată la Dinamo, a semnat cu Viitorul Constanţa. Axente, liber  de contract, va juca doi ani la formaţia lui Gică Hagi, având opţiune de prelungire pe încă un sezon. Axente (26 de ani) a înscris 4 goluri în 14 meciuri în tricoul lui Dinamo în sezonul trecut.

Echipa probabilă

Buzbuchi
Nikolov, Bejan, Ghionea, Mitrea
Al.Lazăr, Benzar
I.Năstăsie, N.Dică, Băluţă (Cârstocea)
Gavra

Antrenor: Cătălin Anghel

Accidentaţi: nu există
Suspendat: Vâtcă


Gaz Metan Mediaş

Gaz Metan a avut mult ghinion în meciul susținut la Mediaş cu FC Vaslui, cu care a terminat la egalitate, scor 1-1. Ardelenii au condus cu 1-0, dar au fost egalați la ultima fază a jocului, astfel că sunt cu toții foarte dezamăgiți. Au trecut patru etape și Gazul are doar un punct în clasament, iar antrenorul Dulca este din ce în ce mai nesigur de postul său. Va urma un meci important la Chiajna cu Viitorul Constanța, în care "lupii negri" vor încerca să obțină prima victorie din actuală stagiune. Ar fi foarte important pentru ei să reușească acest lucru, pentru că în etapa următoare o vor întâlni acasă pe Steaua, în fața căreia vor porni cu șansa a două.

DECLARAŢII

Cristian Dulca (antrenor):
 "Ne așteaptă o deplasare dificilă la București, pentru că întâlnim o echipă Viitorul, care a avut ca noi un început foarte greu. Au acumulat un punct. O echipă la care media de vârstă este foarte mică. Au prin Dică și Ghionea doi jucători experimentați, în jurul cărora cei tineri se pot aduna și pot crește în valoare. Viitorul are 7-8 jucători care joacă împreună de 3 ani. S-a văzut o îmbunătățire a atitudinii jocului și pot spune că în ultimul joc pe care l-am avut cu Vasluiul, fără acea eroare din ultima secundă, puteam câștiga. Acest lucru ne da încredere pentru următoarea perioadă. Mă bucur că am câștigat un jucător Covaciu, un jucător tânăr căruia nu i s-a dat șansa și a demonstrat că a intrat fără trac, de parcă ar fi avut 50 de jocuri în Liga 1. Pot să spun și despre Jordan, după ce a arătat, că este un jucător pe care ne putem baza foarte mult".

Antrenorul Cristian Dulca are probleme de lot pentru deplasarea de la Chiajna. Todea, deşi este nerefăcut, a venit la antrenamente, dar este incert. Dan Roman este în continuare accidentat, iar Marković şi Bawab au fost plecaţi la loturile naţionale.

Azdren Llullaku a fost eliminat în meciul cu FC Vaslui, fiind suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a LPF.

Echipa probabilă

Pleşca
Frasinescu, Muth, Trtovac, Buzean
Tahar, Covaciu
Al.Muntean, Vitinho, Cip.Petre
Robertson

Antrenor: Cristian Dulca

Accidentat: Todea
Suspendat: Llullaku


sursa : www.RomanianSoccer.ro