Avancronica meciului Astra - Gaz Metan

Avancronica meciului Astra - Gaz Metan

Astra Giurgiu a terminat la egalitate meciul susţinut în Gruia cu CFR Cluj, scor 0-0. Etapa a 12-a a fost cu ghinion pentru giurgiuveni, pentru că Steaua, Petrolul şi Pandurii au câştigat câte trei puncte, iar ei doar unul. Formaţia lui Daniel Isăilă a rămas pe locul 3 în clasament, fiind la 5 puncte distanţă de lidera Steaua. Va urma un meci greu cu Gaz Metan Mediaş, echipă care este neînvinsă în campionat de 9 etape. "Alb-negrii" au un avantaj psihologic faţă de "gazişti", pe care i-au eliminat marţi în optimile Cupei României. Astra are ca obiectiv în meciul de astazi câştigarea celor trei puncte, pentru a rămâne pe podiumul Ligii 1. Programul echipei din Giurgiu este destul de accesibil, urmând a întâlni în următoarele etape pe nou promovatele Săgeata Năvodari, FC Botoşani şi ACS Poli Timişoara.

DECLARAŢII

Daniel Isăilă (antrenor): "Mediaş a arătat că e o echipa foarte puternică. Vine după o serie de 10 jocuri fără înfrângere. Sperăm să obţinem victorie şi în campionat pentru că va fi cu totul altceva, va fi un joc pe puncte".

Alexandru Măţel (fundaş): "Anul ăsta, sper să cîştigăm Cupa României. Ne batem şi la campionat, ţinem aproape de Steaua. Vom avea meci greu cu Mediaşul şi acasă, în campionat, duminică".

Valerică Găman (fundaş): "Îi respectăm, dar noi încercăm să ne facem treaba pentru că jucăm acasă şi dorim cele 3 puncte".

Seidu Yahaya a fost eliminat în meciul de la Cluj cu CFR, dar va putea juca mâine împotriva Gazului Metan. Mijlocaşul ghanez şi-a ispăşit etapa de suspendare în jocul din optimile Cupei României de la Mediaş cu Gaz Metan.


                                                      Echipa probabilă

                                                        S.Lung jr.
                               Măţel, Ben Youssef, V.Găman, Júnior Morais
                                                  Yahaya, Laban
                                        Pedro Santos, Budescu, Yoda
                                                     Ivanovski

                                           Antrenor: Daniel Isăilă

       Gaz Metan Mediaş

Deşi a fost condusă cu 1-0 pe teren propriu de Ceahlăul, echipa Gaz Metan Mediaş a reuşit o spectaculoasă răsturnare de scor, câştigând la final cu scorul de 3-1. Formaţia antrenată de Cristian Dulca a urcat până pe locul 5 în clasament, fiind la 4 puncte distanţă de Europa League. Ardelenii au reuşit în campionat o serie de 9 meciuri fără înfrângere, dar au fost eliminaţi în optimile Cupei României de Astra Giurgiu. "Lupii negri" vor avea posibilitatea să îşi ia revanşa mâine, întrucât vor întâlni aceeaşi echipă, de data aceasta în campionat. Obiectivul Gazului în meciul de la Giurgiu este de a obţine cel puţin un rezultat de egalitate, pentru a a junge la 10 meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1.

DECLARAŢII

Cristian Dulca (antrenor): "Marţi a fost un singur meci de calificare, dar 'returul' va veni duminică. Ne vom analiza greşelile şi vom face, poate, mai mult. Îi felicit pentru calificare. Am încercat să folosim oameni de bază, dar şi câţiva fotbalişti care au jucat mai puţin, pe Alaverdashvili şi Romeo. Cu siguranţă ne vom rezolva problemele financiare, băieţii sunt de admirat că au înţeles situaţia".

Ioan Horoba (preşedinte): "Trebuia să vină şi această înfrângere, după seria pozitivă pe care am avut-o, dar îmi pare rău că am pierdut tocmai acum. Sper să reînnodăm şirul succeselor la meciul de duminică, tot contra Astrei. M-a nemulţumit însă arbitrajul, Rusandu nu are valoare să conducă meciurile echipelor din Liga 1. Să candidez la LPF? Nu am de gând să plec de la Mediaş. Gluma lui Iuliu Mureşan a prins atât de bine, încât nu se mai risipeşte".

Antrenorul Cristian Dulca are în continuare bătăi de cap în alcătuirea primului unsprezece, pentru că nu se poate baza pe Bawab, Trtovac, Cojocnean, Vitinho sau Roman. În plus, Sergiu Muth a fost eliminat în meciul de Cupă cu Astra, astfel că va absenta la Giurgiu. Muth a fost eliminat după două cartonaşe galbene. Primul l-a încasat uşor, pentru că a trimis mingea în tribune, după fluierul arbitrului. Al doilea l-a primit după o intrare dură la Seto. "Eliminarea lui Muth ne-a influenţat foarte mult jocul. I-am zis la pauză să aibă grijă după primul galben, dar lipsa de experienţă l-a făcut să lase echipa în 10 oameni. Când joci cu Astra în inferioritate numerică, ai de suferit", a declarat Dulca.
 
Gaz Metan a ratat calificarea în sferturile Cupei României, fiind eliminată chiar la Mediaş de Astra Giurgiu, care s-a impus cu scorul de 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Junior Morais, în minutul 86. Din minutul 54, Gaz Metan Mediaş a evoluat cu un jucător mai puţin, după ce Muth a fost eliminat.

Echipa probabilă

Buchta
Roberto, Frăsinescu, Marković, Buzean
Todea, Tahar
Al.Muntean, Fl.Dan, Cip.Petre
Robertson

Antrenor: Cristian Dulca

Accidentaţi: Trtovac, Cojocnean, Bawab, Vitinho, D.Roman
Suspendat: Muth


www.Romaniansoccer.ro