Dinamo Bucuresti - Gaz Metan , ora 21.00

Dinamo Bucuresti - Gaz Metan , ora 21.00

24.11.2013, Bucureşti, Stadion: "Dinamo", ora: 21:00, live Digi Sport 1
Dinamo Bucureşti - Gaz Metan Mediaş în Etapa 15 Liga 1

Dinamo Bucureşti

Dinamo a pierdut meciul disputat la Cluj cu CFR cu scorul de 1-0 şi s-a îndepărtat la 8 puncte de podium. Echipa lui Flavius Stoican nu a reuşit să obţină a treia victorie la rând, după ce le învinsese pe Concordia şi FC Braşov. Lotul dinamoviştilor este modest, atacul nu merge deloc, astfel că singura şansă de a lupta pentru cupele europene este ca în pauza de iarnă patronul Ionuţ Negoiţă să transfere câţiva jucători de valoare. Va urma un meci cu Gaz Metan Mediaş, o echipă care stă mai bine în clasament, iar obiectivul este de a câştigă cele 3 puncte. Este important pentru "alb-roşii" să obţină mâine victoria, pentru că următorii adversari sunt mai accesibili şi poate cu puţin noroc, au şansa de a încheia anul 2013 pe un loc care să le dea speranţe europene pentru retur.

DECLARAŢII

Flavius Stoican (antrenor): "Gaz Metan este o echipă în revenire de formă, a reuşit evoluţii bune în ultima perioasdă, dar indiferent de evoluţia lor trebuie să câştigăm pentru că trebuie să urcăm în clasament, să scoatem maximum din fiecare meci. Ne gândim doar la victorie. Spre bucuria mea nu am probleme de lot, doar Fai nu se poate antrena alături de noi. Sper ca de la anul să se poată antrena normal. Trebuie să câştigăm indiferent că ei sunt în faţa noastră în clasament şi sper să îi şi depăşim la toate capitolele. Cred că avem prima şansă în acest meci. Le suntem datori suporterilor. Nu e niciun jucător la Gaz care să facă diferenţa. Ei sunt buni ca şi grup, alcătuiesc o echipă bună".

Alexandru Curtean s-a antrenat normal în ultimele zile, revenindu-şi după problemele musculare. Mijlocaşul intră în calcule să fie titular duminică, acasă, contra fostei sale echipe.

Srgian Luchin a fost convocat la echipa naţională pentru dubla confruntare cu Grecia, însă, la revenirea la Dinamo, îşi va găsi postul de stoper ocupat. Titular, duminică seară, în meciul cu Gaz Metan, urmează să fie Alexandre Durimel. Francezul de 23 de ani e prima variantă de a fi titular duminică, mai ales că Luchin a greşit în partida cu CFR Cluj.

Collins Fai este singurul jucător indisponibil pentru partida cu Gaz Metan. Camerunezul va fi accidentat pentru o perioadă mai lungă, fiind operat la genunchiul stâng, în urma accidentării suferite în partida cu Astra Giurgiu. În rest tot lotul este valid, chiar şi "Cătălin Munteanu, care nu a jucat deloc în acest sezon. Cătălin Munteanu se atrenează normal de peste două săptămâni. Sper ca şi forma lui fizică să fie la cote maxime", a spus tehnicianul Stoican.

Dinamo a învins, sâmbătă, cu scorul de 7-0, echipa Progresul Cernica (Liga 3), într-un meci amical disputat pe stadionul "Comunal" din Cernica. Golurile au fost marcate de Dorin Rotariu (12), George Ţucudean (20, (37, (40), Joël Thomas (50), Valentin Lazăr (69) şi Valentin Balint (88).

"Câinii roşii" au primit cel puţin un gol în ultimele 8 etape, iar "lupii negri" au doar două partide în această ediţie fără să fi marcat. Dinamo are 3 meciuri fără gol înscris.

Singurul succes al medieşenilor s-a consemnat în urmă cu 64 de ani, pe 27 martie 1949, 2-1 pentru Gaz Metan!

9 goluri a marcat Dinamo din faze fixe, o cifră întâlnită doar în dreptul celor de la Pandurii.

Echipa probabilă

Bălgrădean
Rus, Durimel, D.Grigore, Grecu
Boubacar, Thicot
C.Matei, V.Lazăr, Curtean
Ţucudean

Antrenor: Flavius Stoican

Accidentat: C.Fai
Suspendaţi: nu există

ULTIMELE REZULTATE Dinamo Bucureşti


Gaz Metan Mediaş

Gaz Metan Mediaş şi-a îndeplinit obiectivul în meciul disputat pe teren propriu cu Concordia Chiajna, pe care a învins-o cu scorul de 1-0. Nu a fost o partidă spectaculoasă, dar pentru "gazişti" a contat faptul că au luat cele 3 puncte şi au trecut cu bine peste înfrângerile cu Astra din Cupă şi campionat. Echipa lui Cristian Dulca se află la 5 puncte de Europa League, dar nu are ca obiectiv participarea în această competiţie. Medieşenii sunt pe locul 6 în clasament, dar vor urma meciuri grele cu Dinamo, CFR şi FC Braşov, astfel că vor trebui să mai câştige puncte. Ei nu au mai câştigat în Ştefan cel Mare din sezonul 1948-1949, de atunci au pierdut de fiecare dată în faţa dinamoviştilor. Obiectivul "lupilor negri" este de a obţine mâine un punct pe terenul lui Dinamo.

DECLARAŢII

Cristian Dulca (antrenor): "Tradiţia ar putea fi infirmată în partida de duminică seara, de la ora 21, chiar dacă Dinamo rămâne Dinamo, indiferent de faptul că s-au schimbat acţionari, preşedinţi şi antrenori. Actual tehnician al dinamoviştilor, Flavius Stoican este un antrenor tânăr, avid de rezultate, deci în mod cert ne va aştepta o partidă dificilă. Însă şi Gaz Metan a dovedit că şi-a regăsit cadenţa, iar în ultimele zece etape, nu a pierdut decât un singur meci, la Astra Giurgiu. Evident că ne motivează această întâlnire, sper să facem o figură frumoasă şi să se întoarcem cu punct sau puncte, pentru a putea ierna în prima jumătate a clasamentului".

Pentru meciul cu Dinamo, "gaziştii" nu vor putea conta pe Florin Dan (suspendat), respectiv Trtovac şi Cojocnean (accidentaţi) care vor reintra în pregătiri abia din ianuarie. De asemenea Dulca nu-l va avea la dispoziţie nici pe Bawab, care vine după o deplasare lungă din Uruguay, acolo unde Iordania a susţinut joi dimineaţa returul barajului pentru CM din Brazilia.

Va reveni după o etapă de suspendare Todea, care nu a jucat împotriva Concordiei Chiajna datorită cumului de cartonaşe galbene.

Atacantul Cristi Bud a intrat în ultimele 6 luni de contract şi ar putea semna pentru Pandurii Târgu-Jiu, unde este dorit de fostul său antrenor, Cristian Pustai.

Echipa probabilă

Buchta
Frăsinescu, Muth, Marković, Buzean
Tahar, Todea
Al.Muntean, R.Avram, Cip.Petre
Bud (Robertson)

Antrenor: Cristian Dulca

Accidentaţi: Trtovac, Cojocnean
Suspendat: Fl.Dan

www.romaniansoccer.ro