Se joaca fotbal si in decembrie

Se joaca fotbal si in decembrie

Liga Profesionistă de Fotbal a luat o decizie în privința disputării ultimelor două etape ale Ligii I din acest an.

Astfel, etapele a XVIII-a şi a XIX-a se vor disputa în luna decembrie, conform programării iniţiale, deoarece doar opt cluburi din cele 18 au solicitat în scris amânarea acestora pentru luna februarie 2014.
"Vă informăm ca etapele a XVIII-a şi a XIX-a se vor disputa conform programului iniţial aprobat de FRF  (...), urmând ca a doua parte a campionatului Ligii I să se reia cu etapa a XX-a, la data de 22 februarie 2014.
Ca urmare a consultărilor efectuate de LPF, doar un număr de opt cluburi au solicitat în scris reprogramarea etapelor a XVIII-a şi a XIX-a pentru luna februarie 2014, or în această situaţie LPF nu poate înainta către FRF o propunere care nu este susţinută de majoritatea membrilor săi", precizează LPF într-un comunicat preluat de Mediafax.
Conducerea LPF a dat ca exemplu programul din campionatele Franţei, Italiei, Germaniei, Spaniei, Angliei, Olandei unde partidele din luna decembrie nu sunt amânate.
"Credem că este important, pentru fotbalul românesc să-şi conserve propriile decizii, una dintre acestea fiind şi respectarea datelor stabilite în calendarul competiţional anual, aşa cum se întâmplă in fotbalul la care dorim şi noi să ne raportăm", se menţionează în comunicat.
În situaţia în care condiţiile meteorologice nu vor permite disputarea unor partide în condiţii optime vor fi luate măsurile regulamentare pentru reprogramarea acestora, precizează LPF.
Astfel , echipa noastra mai are doua meciuri de disputat in aceasta luna , acasa cu Sageata Navodari si in deplasare la Fc Botosani.