6 etape suspendare pentru Ciprian Dinu

6 etape suspendare pentru Ciprian Dinu

Fundaşul echipei FC Botoşani, Ciprian Dinu, a fost suspendat şase etape pentru faultul asupra lui Dan Roman, la meciul disputat în 19 decembrie 2013, în etapa a XIX-a a Ligii I.De asemenea, Dinu a primit o penalitate sportivă de 6.000 de lei .
Atacantul echipei Gaz Metan Mediaş, Dan Roman, a suferit o fractură de peroneu şi o luxaţie a tibiei drepte la meciul din deplasare cu FC Botoşani, scor 2-2, din 19 decembrie 2013, fiind faultat de jucătorul gazdelor, Ciprian Dinu.
Directorul sportiv al echipei FC Botoşani, Anton Heleşteanu, a declarat, pentru Mediafax că decizia Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal de a-l suspenda pe Ciprian Dinu şase etape este corectă."Suspendarea lui Ciprian Dinu este corectă. Este o decizie justă dat fiind că jucătorul nostru nu a avut nicio intenţie să-şi accidenteze adversarul. Prin această decizie se vede o schimbare în bine în Liga Profesionistă de Fotbal. S-a judecat corect, pe probe", a spus Anton Heleşteanu.
Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că în urma unei discuţii purtate cu jucătorul Dan Roman, i-a spus acestuia că are oricând "uşa deschisă la FC Botoşani": "Am discutat de mai multe ori cu Dan Roman. Atât eu, cât şi Ciprian Dinu, regretăm nespus accidentarea lui Dan. A avut o ghinion fantastic. Oricum, noi, FC Botoşani, îi vom oferi oricând un contract de jucător lui Dan Roman după ce acesta se va reface şi, bineînţeles, dacă el va dori să vină la noi".

În minutul 38 al partidei, Dinu a avut o intervenţie din spate asupra lui Roman. Deşi iniţial arbitrul i-a acordat galben, după ce a văzut gravitatea accidentării i-a arătat cartonaşul roşu fundaşlui botoşănean. Dan Roman a fost diagnosticat de medici cu luxaţie tibio-astragaliană dreaptă cu observaţii de fractură maleolă peronieră dreaptă. Jucătorul a fost operat şi va fi indisponibil mai multe luni . informează Mediafax.