Comisia de Disciplina a luat o decizie in cazul 'FC Brasov-Gaz Metan'

Comisia de Disciplina a luat o decizie in cazul 'FC Brasov-Gaz Metan'

Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins, în şedinţa de luni, 11 aprilie, sesizarea forulul din care face parte în cazul meciului FC Braşov - Gaz Metan Mediaş, desfăşurat în ultima etapă a campionatului Ligii 1 al sezonului trecut. "Respinge sesizarea ca neîntemeiată", e verdictul final al comisiei, care a amânat din iunie 2015 şi până acum, aproape săptămână de săptămână, luarea unei decizii.
„Prin prezenta, va aducem la cunoştinţă că în şedinţa Comisiei de Disciplină din data de 11. 04.2016, comisia a respins sesizarea FRF cu privire la posibile acte de încălcare a Regulamentului de Disciplinar aI FRF la partida FC Braşov si Gaz Metan Mediaş disputată în data de 27.05.2015, ca neîntemeiată şi a respins cererea de intervenţie formulată de CS Gaz Metan Mediaş, ca neîntemeiată. Conform art. 115 alin. Părţile au dreptul să solicite în scris comunicarea motivării hotărârii în termen de 3 (trei) zile de Ia comunicarea acesteia. În situaţia neexercită acestui drept, hotărârea devine irevocabilă. Declararea recursului: se face în conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar at Federaţiei Române de Fotbal“, se precizează în adresa Comisiei de Disciplină a FRF.
La începutul lunii iunie a anului trecut, Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în cazul meciului FC Braşov - Gaz Metan Mediaş, în urma căruia jucătorii braşoveni au fost premiaţi, deşi rezultatul de egalitate a consfiinţit retrogradarea echipei în liga secundă.
Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a amânat până la acest verdict, săptămână de săptămână, luarea unei decizii.
FRF a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, în urma căreia echipa antrenată de Adrian Szabo a retrogradat în Liga 2. În urma rezultatului de egalitate înregistrat, la 27 mai, pe stadionul "Tineretului", în ultima etapă a Ligii 1, au retrogradat ambele echipe, în prima eşalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2. FC Braşov s-ar fi savat de la retrogradare dacă ar fi învins pe Gaz Metan Mediaş, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploieşti. La rândul lor, medieşenii ar fi rămas în Liga 1 dacă ar fi câştigat la Braşov la o diferenţă de goluri egală cu cea cu care Concordia ar fi învins Petrolul. Cum niciuna dintre situaţiile de mai sus nu a fost îndeplinită, Concordia, rivala celor două echipe ardelene în lupta pentru salvarea de la retrogradare, a rămas în Liga 1.
sursa:www.monitorulexpres.ro