Gaz Metan întâlnește ASA Tg. Mureș în Cupa Ligii

Gaz Metan întâlnește ASA Tg. Mureș în Cupa Ligii

După ce în prima etapă a noului sezon de Liga1, Gaz Metan a întâlnit formația din Târgu Mureș, la câteva săptămâni distanță, echipa noastră primește iar vizita lui ASA, dar de această dată, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei Ligii. 



Gaz Metan și ASA Tg. Mureș s-au mai întâlnit de 7 ori până acum, cu câte 3 victoii de partea fiecăreia și un egal. În întâlnirile dintre cele două, târgmureșenii stau mai bine la capitolul golaveraj, 6 goluri marcat și 4 primite. Cele două echipe ardelene s-au întâlnit numai în Liga1. Meciul de miercuri este primul când Gaz Metan și ASA se întâlnesc în altă competiție decât Liga1. 

Aceasta este ce-a de-a 3-a ediție de Cupă a Ligii de la reluarea acesteia din sezonul 2014/2015. Ambele finale de până acum au fost câștigate de Steaua București. Gaz Metan se află la a doua participare în Cupa Ligii după cea de acum două sezoane. Atunci, echipa noastră a suferit o eliminare prematură, chiar din prima rundă. Gaz Metan primea vizita Pandurilor din Târgu Jiu. După 90 de minute, scorul era 0-0 și s-a trecut la prelungiri. Din păcate pentru noi, unicul gol al prelungirilor a venit din partea jucătorului oaspeților, cipriotul Paraskevas Christou în minutul 94. Andrei Enescu a primit un cartonaș roșu la 3 minute de marcarea golului și Gaz Metan a terminat în inferioritate dar și imposibilitatea de a egala pe tabela de marcaj și am fost eliminați. Să speră că în actuala ediție ne vom descurca mai bine. 

În meciul de pe 23 iulie, Gaz Metan a învins ASA Tg. Mureș cu scorul de 2-1. Să sperăm că istoria se va repeta.