Informatii despre Insolventa clubului Gaz Metan

"Intrarea în insolvenţă a fost cerută de avocatul baschetbaliştilor care au evoluat în cadrul clubului sportiv Gaz Metan. S-a investit mult la baschet pentru că au câştigat Cupa României în 2014 şi locul 4 în Liga Naţională şi au participat în cupele europene. Când a retrogradat echipa în liga a doua, ea avea un proces pe rol cu clubul la Tribunalul Sibiu. S-a declanşat procesul în septembrie 2014. S-a câştigat procesul în 2015, am ajuns în 2016, în care Curtea de Apel Alba a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru intrarea în insolvenţă", a spus Ioan Mărginean la Dolce Sport. Mărginean a precizat că la echipa de fotbal există restanţe salariale de aproximativ două luni: "La echipa de fotbal avem restanţe la jucători două luni şi câteva zile. În ceea ce priveşte datoriile la stat, am făcut toate demersurile să intrăm în amnistia fiscală valabilă până la 16 martie 2016. La analiza ANAF a venit că dacă plătim 571.000 de euro până în 16 martie intrăm în amnistie fiscală. Iosif Biro a cerut 30 de zile ANAF-ului să plătească suma, a mers apoi la diferiţi sponsori... ANAF-ul ne-a refuzat cele 30 de zile, iar cu dobândă noi avem acum la ora asta 12 milioane de lei. Există două soluţii: sau te înscrii la masa credală şi le dai drepturile sută la sută, sau un plan de reorganizare, ceea ce ne dorim, şi în 6-8 luni vrem să ieşim". Ioan Mărginean a spus că el şi tehnicianul Cristian Pustai le-au explicat jucătorilor că îşi vor primi salariile: "Salariile totuşi sunt ok, le vor primi, nu e o problemă. Vrem să le dăm şi baschetbaliştilor sută la sută ce au avut salarii, până la ultimul leu". Antrenorul Marcel Ţenter şi bachetbaliştii Slavisa Bogavac, Radomir Marojevici, Bojan Radetici, Kyle Shiloh, Georgios Tsiaras şi Tudor Dumitrescu au obţinut, marţi, la Tribunalul Sibiu deschiderea procedurii insolvenţei privind debitoarea Club Sportiv Gaz Metan Mediaş.
sursa:dolce-sport.ro

5 comentarii:

 1. Insolventa a fost planuita in cadrul clubului cu luni inainte.
  S-au risipit repede banii din drepturile TV , total nechibzuit...
  Iar cele 6-8 luni sunt aberatii...perioada e mult mai lunga.
  Probabil acum se deblocheaza conturile :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de cand fiscul n-a mai fost dispus sa amane plata banilor, insolventa era cea mai buna solutie, faptul ca din sezonul 2017/2018 orice echipa intra in insolventa este depunctata, a grabit doar intrarea in insolventa.
   din moment ce conducerea clubului vorbeste ca se poate iesi din insolventa in cateva luni, inseamna ca se bazeaza pe ceva. probabil au vorbit cu avocati, probabil au aflat cam la ce suma se ridica rata pe care trebuie sa o plateasca lunar, n-ar vorbi ei chiar aiurea, fara sa aiba o siguranta.

   Ștergere
 2. ce cacati cei de la anaf. chiar mureau daca asteptau cele 30 de zile?
  cat despre baschetbalisti, no comment. cum ziceam acum cateva zile, oameni fara caracter. hai sa spunem ca pe vremea lui horoba, era dictatura si cu horoba nu te puteai intelege cu vorba buna si era normal sa mergi in justitie. dar din declaratiile pe care marginean le tot da in presa, pare a fi un om cu care chiar poti negocia si poti ajunge la un numitor comun. nu cred ca era nevoie sa se ajunga aici. oricum. sumele datorate nu-s mari, se pot scoate bani din banca, vin bani din drepturi tv. lucrurile cu siguranta se vor rezolva. daca echipe ca cfr sau dinamo care aveau datorii de 20 de milioane de euro au gasit drumul spre iesire, cfr mai are putin si scapa de insolventa, si gazu care are doar 3, 4 milioane datorii, o sa gaseasca drumul spre iesire.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu totii la Mures in sectorul galeriei noastre.

  RăspundețiȘtergere
 4. Tot ce spune Marginean e un non sens juridic si eu va spun ca nici in doi ani nu trecem de insolventa. Singura cale de a iesi din insolventa este plata datoriilor din banii alocati de Romgaz , Transgaz, numai ca si baietii astia aflati acum la conducere nu vor sa acopere niste gauri in care totul pute . E un domn director din Gaz care a girat personajul cu care s-a facut tot prapadul. Pe romaneste , s-a furat ca in codru. Baschetul a fost un domeniu pe care l-am tinut in mod inutil , nu a atras spectatori , nu a produs venituri , am alimentat doar orgoliul unui domn director care a vrut sa avem echipa de baschet din motive personale . Gazu are cele mai multe datorii la stat nu la persoane fizice sau societati comerciale. Adica nu s-au platit taxe si impozite, ceea ce face orice evazionist de doi bani. E o regula in business, intai platesti statul , creditorii privati mai pot astepta. Noi am facut invers , am platit creditorii privati ( firme de transport , servicii turistice, salarii mari unor fotbalistii care nu au jucat mai nimic, salarii unor baschetbalisti cu aparitii scurte la echipa ), pentru ca de acolo se ciupea si statul a ramas neplatit. Bai terminati cu prostiile , a fost furt ca in codru , s-au facut case , s-au cumparat limuzine , s-au umplut conturi , Gazu a sucombat financiar pentru ca asa s-a vrut, lucrurile se stiau inca de acum 3 ani , cel mai trist e ca hotii vor ramane cu banii si tot din buzunarul statului se vor acoperi gaurile. Noi nu facem profit net de 3 milioane de EURO din vanzari de jucatori si drepturi TV , nici in trei ani de activitate . Banii astia castigati meritat ( drepturi TV, vanzari de jucatori ) se duc pe cheltuieli curente. Am inteles ca asta e datoria totala, peste 3 milioane EURO. Asa se intampla cand pui ospatarul presedinte de club si toti neica nimenii cu facultati obscure ajung mari directori.

  RăspundețiȘtergere

Gazistul are tot dreptul de a şterge comentariile.