Incredibil:Un sibian ameninta ca echipa Gaz Metan isi va pierde stadionul

Incredibil:Un sibian ameninta ca echipa Gaz Metan isi va pierde stadionul

Fotbalul frumos si rezultatele superbe obtinute de Gaz Metan Medias in aceasta perioada nu aduc linistea in cadrul clubului mediesean.
Gaz Metan este una dintre cele mai bune echipe in acest moment din fotbalul romanesc, iar asta pare sa fi deranjat cateva personaje din judetul Sibiu.

Formatia medieseana care reprezinta cu succes fotbalul sibian, si care e singura echipa care aduce mandrie acestui judet, risca sa piarda contractul cu Transgaz, si ulterior sa se antreneze si sa isi dispute meciurile din Liga 1 la Targu Mures sau in alta parte.

Membru in consiliul de administratie Transgaz, sibianul Minea Nicolae, patron al hotelului Hilton Sibiu, a lansat saptamana trecuta amenintari dure asupra clubului Gaz Metan Medias, prin care a transmis ca sponsorul Transgaz isi va rezilia contractul cu echipa, iar aceasta urmand sa piarda stadionul, antrenandu-se si jucand in alta parte, urmand ca perioada urmatoare sa se faca cateva controale la stadion, acolo unde clubul s-ar afla in pierdere, folosind hotelul gratuit sau pe o suma mica.

Toate acestea vin dupa refuzul clubului de a accepta ca FC Hermannstadt sa joace la Medias, echipa sibiana care se chinuie sa isi termine stadionul de aproximativ 2 ani.
Formatia Hermannstadt, infiintata in anul 2015, a jucat meciurile considerate pe teren propriu la Pitesti si la Targu Mures, unde inca nu a reusit sa plateasca chiria.


 "Au fost presiuni asupra clubului, dar nu vreau eu să le dezvolt. Trebuia să vorbească un conducător al acestei echipei. Nu vreau să intru eu în discuțiile astea, dar am o poziție. Dacă vrem să-i ajutăm, pentru că suntem colegi de județ și înainte de toate români, cred putem să ne ajutăm.Eu nu închid ușa cuiva, dar totul se poate face într-un anumit context și într-o conjunctură. Și nu cu forța și cu pumnul în gură! Mie mi-a ajuns la urechi că ori ieșim de aici cu totul, ori acceptăm o colaborare!","Aici e casa noatră, aici avem vestiarul, aici sunt tabieturile noastre. În hotelul ăsta dorm, la stadion. Nu cred că este normal să se pună așa problema. Cine nu pricepe fenomenul și nu înțelege ce reprezintă Gazul pentru această comunitate să fie mai temperat, să rezolve lucrurile civilizat și nu pe poziții de forță, pentru ca nu cred ca orasul va accepta ca echipa sa mearga si sa isi caute stadion in alta parte. Noi aici locuim, aici stăm, muncim și vrem să fim la noi acasă, nu cu musafiri în sufragerie permanent" - A declarat Edi Iordanescu.
In urma cu 10 ani, compania Transgaz a sponsorizat o suma mai mare de bani pentru lucrari de inlocuire a gazonului si de extindere a tribunei a-II-a, hotel si instalatie de nocturna.
In urma modernizarilor, tribuna a-II-a are o capacitate de 3.500 de locuri, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, și este integral acoperita. Suprafata de joc a fost inlocuita cu una adusa din Austria, fiind amenajate in acelasi timp si noua instalatie de incalzire a terenului si canalele de drenaj.

Stadionul dispune de un teren sintetic mare de foarte buna calitate, de un teren de antrenament care fiind peste multe din liga 1, cat si de gazonul principal al stadionului, care este fenomenal.
Pe langa acestea, clubul Gaz Metan dispune de sala de forta, piscina, sauna, si cabinete medicala cu aparatura ultramoderna.
Toate aceste investitii facute de Transgaz au fost pentru comunitatea orasului Medias, ca mediesenii sa mearga la stadion, si impreuna sa se faca perfomanta.
Astfel, in ultimii ani, Transgaz a sponsorizat echipa cu bani foarte putini, ultima suma acordata fiind aproximativ 81.000 euro.

Noi, suporterii Gazului, vă reamintim că această echipă fenomenală, cu oameni de fotbal în spate, vrea să facă perfomanţă, vrea să aibă rezultate mari, însă îşi doreşte să fie linişte, iar sponsorii care au susţinut-o până acum, să o facă şi în continuare, pentru că este singura echipă de sport cu care se poate lăuda judeţul Sibiu, cu o tradiţie de 75 de ani.
elefant.ro