Puștiul minune al Gazului, debut la 16 ani în meciul cu Valladolid

Puștiul minune al Gazului, debut la 16 ani în meciul cu Valladolid

Puștiul minune al clubului Gaz Metan Mediaș, Dănuț Nicula, a debutat pentru echipa mare la 16 ani, în partida amicală cu Real Valladolid.
Atacantul adus la Mediaș în toamna anului trecut de președintele Ioan Mărginean, a intrat pe teren în minutul 83, primind banderola de căpitan.
La primul său sezon la Mediaș, Dănuț Nicula a înscris pentru juniorii Gazului aproximativ 25 de goluri, iar în campionatul național U19 care este în plină desfășurare, se apropie de 30 de reușite în 19 etape.

Cine este și cum a ajuns la Mediaș?

(ZiarulUnirea.ro-2018)
Povestea impresionantă a băiatului ce și-a trăit viața, fără părinți, la Casa de tip familial “Sf. Ghelasie” din Stremț cunoaște, prin fotbal, o întorsătură spectaculoasă. Subiectul apărut în ziarul Unirea a fost remarcat de fostul președinte unirist Ioan Mărginean “Limoniu” care nu a stat pe gânduri și a insistat în achiziționarea talentatului jucător care de câteva săptămâni este în anturajul formației medieșene. “Sunt bucuros că dintre toate ofertele am ales Mediaș, o echipă la care pot să mă pregătesc foarte bine și să arăt de ce sunt în stare. Pentru mine este o șansă, a venit o ofertă de nerefuzat și plecarea la Gaz Metan reprezintă un pas imens înainte. Propunerea a venit direct din partea președintelui Ioan Mărginean, am făcut 2-3 vizite la Mediaș și am rămas plăcut surprins, am găsit un grup unit, băieți cu caracter, m-am integrat repede. A fost o oferta concretă si cu multe beneficii: echipă de liga 1, ce are și formația secundă în Liga a 3-a. Un club care promovează juniorii, cu o bază sportivă dotată modern: sală de forță, bazin, teren de antrenament cu iarbă și sintetic. Cazarea și masa sunt asigurate la club, liceul este foarte aproape”, a spus Dani, care după turneul zonal al juniorilor B de la Sânnicolau Mare, unde a participat cu CSȘ Blaj, a avut de ales între LPS Cluj, Sporting Pitești, Unirea Sânnicolau Mare, LPS Sebeș și ACS Poli Timișoara. Pe termen scurt, Daniel Nicula evoluează la formația U19 a “gaziștilor”.

*An de senzație

Înainte de a accepta oferta de la Gaz Metan Mediaș m-am sfătuit și cu antrenorii Olimpiu Cucerzan și Aln Hancăș. Am făcut o alegere inspirată, Blajul este aproape de Mediaș, mi-au promis că vor veni la primul meci în «alb-negru»”, a mai adăugat Dani. Povestea lui Daniel Ovidiu Nicula, un puști ce abia a împlinit 15 ani în martie, este una impresionantă… Dani al nostru a ajuns la Casa de tip familial „Sf. Ghelasie” din Stremț la un an și 8 luni, o vârstă fragedă, când nu conștientiza amarul vieții. Pleca din Sălciua cu 5 dintre cei 6 frați ai săi, „acasă” fiind sinonim, începând de atunci, cu centrul de plasament din Stremț, acolo unde și-au acceptat soarta și au crescut încet. Și aici intervine un miracol în cazul fotbalistului nostru, căci am uitat să vă spunem că Dani este extrem de talentat și lăudat de toți cei apropiați “sportului rege”.
watchshop.ro