Edi Iordănescu, antrenorul care a făcut din Gazu o forță în Liga 1

Edi Iordănescu, antrenorul care a făcut din Gazu o forță în Liga 1

Se spune că omul sfinţeşte locul. Una dintre zicalele inteligente din limba română se aplică extraordinar in fotbalul autohton şi la Mediaş. Edward Iordănescu, tehnicianul formaţiei medieşene este principalul artizan al performanţei Gazului din actuala stagiune.
Cu el la timonă, Mediaş a transformat arena proprie într-o fortăreaţă. Pe Gaz Metan e greu să  o controlezi şi la fel de greu să o baţi.


Trupa lui Iordănescu are un bilanţ extrem de interesant. Atunci când conduce, este imposibil de învins. De 16 ori s-a întâmplat asta în actuala stagiune, iar Gaz Metan a câştigat de 12 ori, a remizat în 4 meciuri şi nu a pierdut niciodată.
Numit în iarna lui 2019 la Mediaş, Edward Iordănescu a câştigat 18din cele 42 de meciuri disputate pe banca tehnică a ardelenilor. În alte 12 a terminat la egalitate. În 42 de partide, Gaz Metan a încasat 43 de goluri, dar a marcat 54. O medie excelentă, pentru o formaţie fără pretenţii de cupe europene.
Edward Iordănescu, antrenorul care îţi creşte cota
Interesant la Mediaş este şi faptul că valoarea lotului a crescut considerabil de la sosirea lui Iordănescu Jr. Gazul are acum un lot cotat la 9.25 milioane euro, iar cotele jucătorilor s-au îmbunătăţit vizibil.
Nicolao Dumitru, fotbalistul despre care Mirel Rădoi spunea că ar putea juca pentru echipa naţională a României a debutat la Mediaş în august anul trecut. Era evaluat la 300 de mii de euro, iar acum costa 650 de mii de euro, conform Transfermarkt.
Păstrând calculele site-ului german,Lukas Droppa şi-a dublat şi el cota de piaţă, în timp ce Mihai Velisarare acum o cotă de piaţă de 500 de mii de euro, după ce la debutul cu Iordănescu Jr era cotat la 50 de mii de euro.
Şi cota lui Ionuţ Larie a crescut. Fostul jucător de la FCSB este acum cotat la 600 de mii de euro, în timp ce un alt ex-FCSB-ist, Marian Pleaşcă este cotat acum la 300 de mii de euro, din nou o cotă dublă de piaţă. 
Sursa: Telekom sport
asdasd