Clubul Gaz Metan intră în șomaj tehnic

Clubul Gaz Metan intră în șomaj tehnic

Jucătorii, antrenorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului de fotbal Gaz Metan Mediaş intră în şomaj tehnic ca urmare a problemelor financiare provocate de pandemia de coronavirus, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Ioan Mărginean, administrator special şi preşedinte al grupării aflate în reorganizare.
"Trecem printr-o situaţie specială pe care nu şi-a dorit-o nimeni, dar trebuie să fim solidari şi încrezători că vom trece toţi peste ea. Noi am plătit salariile pe lunile ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat şi avem certificat fiscal zero, deci noi nu avem acum nicio problemă.
Gaz Metan Mediaș intră cu tot efectivul în șomaj tehnic: "Nu ştim încotro să o apucăm"
Dar nu putem să ne facem un plan financiar pentru această perioadă grea care nu ştim cât va dura. Şi atunci ne-am luat o măsură de precauţie şi am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic, începând cu mine. Avem 27 de jucători în lot la echipa mare şi 38 de angajaţi.Deci noi am fost de bună credinţă, am plătit salariile la zi, dar nu ştim încotro să o apucăm. Aşa că am zis să fim toţi solidari în această perioadă, atât cât durează, o lună, două... Azi depunem la ITM cererea prin care tot personalul intră în şomaj tehnic conform ordonanţei Guvernului", a spus Mărginean.
Ioan Mărginean: "Clubul pierde 270.000 de euro dacă nu se reia campionatul"
"Am luat această decizie după o analiză profundă a tot ceea ce înseamnă partea financiară, administrativă şi sportivă, având în vedere că suntem organizaţi ca societate non-profit şi că la Judecătoria Sibiu s-a depus cererea de ieşire din insolvenţă cu plata anticipată în urmă cu 11 luni. În 25 martie trebuia să se pronunţe tribunalul privind ieşirea din reorganizare, mai ales că nu mai apăruse nicio contestaţie.
DigiSport.ro
evomag.ro