Comunicat Edi Iordănescu despre plecarea jucătorilor de la Gaz Metan

Comunicat Edi Iordănescu despre plecarea jucătorilor de la Gaz Metan





Pe fondul mai multor discuții apărute în spațiul virtual care vizează în mod direct eventuala plecare a  anumitor jucători de la Gaz Metan, fostul antrenor și manager general al echipei noastre, Edi Iordănescu a dorit să clarifice situația acestora acordând o declarație site-ului nostru, www.gazisti.ro, pe care o puteți citi în cele ce urmează: 

“Decizia de a nu prelungi anumite contracte jucătorilor, nici măcar pe perioada derulării playoff-ului și asumarea faptului că s-a muncit un an și jumătate pentru acest obiectiv și în final se va juca în playoff cu jucători foarte tineri, importanța rezultatelor mergând în plan secund, a fost un lucru care a cântărit extrem de mult în decizia mea de a nu mai continua nici măcar pentru o lună. Acum poate mulți încep să primească răspunsuri la întrebările pe care le aveau și încetează să mai speculeze. Țoti jucătorii aduși de mine împreună cu conducerea vara trecută fie au semnat pe minim 2 ani, fie cei cărora le expira contractul în această vară, au semnat doar pe un an ,dar au introduse în contracte opțiuni de prelungire din partea clubului exclusiv pe cel puțin înca un an. Din această cauză am spus atunci că toți sunt legați de club pe minim 2 ani pentru că opțiunea este doar a clubului, dacă activează sau nu clauza respectivă. Au semnat inițial doar pe un an și nu direct pe doi, pentru că doar așa au acceptat ei și agenții să vină (Buș, Hora, Roșu), sunt lucruri verificabile, clubul a acționat bine ținând cont de restricțiile avute. E greu când ești în insolvență și nu poți da comisioane și bani la semnătură, să convingi jucători valoroși să semneze direct pe 2-3 ani. Unii au acceptat, alții nu, dar la toți cei care au semnat doar pe un an, am reușit să le introducem acele opțiuni de prelungire, care se pot activa în anumite condiții, cazul lui Buș, Roșu, Nielsen, Hora, Moura, etc. Deci toți pot fi prelungiți într-un fel sau altul, dar doar dacă clubul își dorește. Ține doar de politica clubului și de posibilitățile lui financiare. Jucători precum Boubacar, Batista sau Ely, au fost jucători care deja aveau contracte în derulare când am venit, nu puteam intra în ele. 

Eu tot ce am încercat să fac de când am venit, a fost să construiesc o echipă competitivă care să rămână legată minim 2-3 ani. M-am lovit foarte tare de restricțiile insolvenței dar cred că am reușit și faptele vorbesc pentru mine. Dacă clubul va decide să nu activeze opțiunile sau să nu propună prelungiri la anumiți jucători care termină contractul, asta nu mai are legatură cu mine. Ține de planul și calculele pe care dorește să și le facă pentru sezonul viitor, probabil împreună cu noul antrenor. Doar că pentru a avea continuitate măcar la nivel de lot, clubul trebuie să aibă și susținere financiară, iar în acest moment eu știu că asta nu mai există și aici nu cred că e vina conducerii.

Dacă era susținere financiară în continuare, măcar la nivelul celei de anul trecut și eu continuam la Gaz Metan, să fie siguri suporterii ca 90% din jucători continuau la Mediaș iar cei 2-3 care ar fi venit în această vară, erau jucători foarte buni. Eu sunt sigur că, conducerea și noul antrenor, vor lua deciziile corecte și Gaz Metan va fi o echipă de playoff și sezonul viitor.”

Site-ul suporterilor echipei Gaz Metan Mediaș dorește pe această cale să-i mulțumească lui Edi Iordănescu pentru clarificările aduse dar și pentru toată munca pe care a depus-o cât timp s-a aflat sub contract cu echipa noastră și de profesionalismul de care dă dovadă. Îi dorim mult succes în tot ceea ce face.
evomag.ro