Egal în ultimul meci al anului: Gaz Metan - Universitatea Craiova 1-1

Egal în ultimul meci al anului: Gaz Metan - Universitatea Craiova 1-1

Punct important obținut de Gaz Metan în ultimul meci al anului. Jucătorii antrenați de Ilie Ponearu au terminat la egalitate, scor 1-1 cu Universitatea Craiova pe teren propriu. Scorul a fost deschis în minutul 3 când Ronaldo Deaconu a speculat o nesincronizare a fundașilor adverși și a trimis printre picioarele portarului Pigliacelli. 



În prima repriză oaspeții au punctat la capitolul statistică însă echipa noastră a fost mai periculoasă pe contraatac. Cea mai mare ocazie a oltenilor a venit în minutul 38 când portarul nostru, Octavian Vâlceanu a respins în corner șutul trimis de jucătorul gazdelor, Gustavo din interiorul careului. În minutul 43 Raul Șteau acordă o lovitură liberă periculoasă din marginea careului de 16 metri după o neglijență asupra aceluiași Gustavo dar Yuri respinge cu capul din plonjon îndepărtând pericolul. în minutul 45, Deaconu îl servește excelent pe Vlad Morar însă atacantul nostru nu reușește să treacă de Screciu și ratează o ocazie bună de a dubla avantajul de pe tabelă. În ultimele secvențe ale primei reprize, Yuri a fost avertizat cu cartonaș galben după ce l-a obstrucționat pe conaționalul său brazilian, Gustavo. La pauză, băieții noștri au intrat cu avantaj minim, 1-0. Vlad Morar s-a accidentat în minutul 40 însă a rezistat până la pauză când a fost înlocuit cu Diogo Izata. 

După pauză, oltenii au continuat presingul iar scorul a rămas neschimbat din păcate doar până în minutul 62 când eforturile acestora au fost răsplătite prin Ivan care a reușit egalarea. În minutul 68, Poenaru a forțat atacul introducându-l pe Irobiso. Brian Alceus putea readuce echipa noastră în avantaj în minutul 69 însă din păcate șutul acestuia din careul mic a ocolit poarta. Cu 12 minute înainte timpului regulamentar, am scăpat fără gol primit după ce șutul trimis de Gustavo dintr-o poziție foarte bună, a trecut pe lângă poarta noastră. În minutul 79, Matricardi s-a accidentat și a fost înlocuit cu Ioan Filip. 

Finalul de meci ne-a găsit cantonați în propria jumătate. Din fericire, poarta lui Vâlceanu a rămas intactă până la final. Rezultat final: GAZ METAN 1-1 Universitatea Craiova

Gaz Metan: Vâlceanu - De Moura, Matricardi (79 - Filip), Yuri, Dobrescu - Alceus, Francisco Junior (68 - Irobiso) - Șteau, Deaconu (89 - Chamed), Grădinaru (89 - Lixandru) - Morar (46 - Izata)

Rezerve: Buzbuchi - Romeo, Horj, Trif 

Antrenor: Ilie Poenaru