Liţu la Mediaş

Liţu la Mediaş


Vârful de atac al Stelei a semnat un contract pe 2 ani şi jumătate cu gruparea gazistă, luându–i loc în ofensivă lui Cristi Bud, după ce acesta din urmă s–a transferat la CFR Cluj.

Gazul metan i-a găsit repede înlocuitor lui Cristi Bud, transferat în această iarnă la CFR Cluj. Noul vârf de atac al grupării medieşene este Alin Liţu, fostul stelist. Acesta a semnat un contract valabil pentru două sezoane şi jumătate cu Gaz metan.
"Ne-am înţeles atât cu jucătorul, cât şi cu cei din conducerea Stelei. Liţu este jucătorul nostru până în vara anului 2012", a afirmat directorul general al Gazului metan, Ioan Horoba.
"Sunt foarte fericit că am ajuns, în cele din urmă, la echipa medieşeană. Încă nu am semnat, dar e ca şi cum aş fi făcut-o. Ne-am înţeles şi, în următoarele zile, vom parafa şi contractul. În vară am mai fost la Mediaş, dar am ales să joc în Cipru. Acolo, la început totul a fost perfect, dar după aceea lucrurile au început să se strice. Acum m-am întors şi pot spune că îmi pare rău că nu am rămas aici, la Gaz metan, încă din vară. Chiar dacă sunt la Mediaş numai de câteva zile, pot spune că am găsit un colectiv extraordinar aici", a afirmat, la rândul său, Alin Liţu. Acesta spune că a urmărit câteva din jocurile Gazului metan din tur şi că medieşenii nu au ce căuta la retrogradare. "Am văzut mai multe meciuri. Mi-a plăcut ce am văzut. Gazul metan nu e o echipă care să se afle la retrogradare. Este o echipă bună, care poate ajunge şi mai sus în clasament decât e acum", a mai afirmat fotbalistul, care altfel speră să-l convingă pe antrenorul Cristi Pustai că merită un loc de titular şi îşi propune să marcheze mai mult decât cel căruia îi ia locul acum în ofensiva Gazului metan.
În tur, Alin Liţu a jucat la gruparea Alki din cel de-al doilea eşalon cipriot, echipă care joacă meciurile de pe teren propriu în Larnaca.

Giuleşteanul Marinescu, aproape de Gaz metan
Anunţat de conducerea clubului Rapid că nu va mai intra în vederile antrenorului Nicolae Manea în retur, portarul Andrei Marinescu este aproape de a ajunge la Mediaş. "Ni-l dorim pe Marinescu, un portar tânăr şi de viitor, cu care sper să ne înţelegem. În principiu, cu cei din conducerea Rapidului am ajuns la un acord. Mai rămâne să ne înţelegem cu jucătorul", a declarat Ioan Horoba. În prezent, Gazul metan are în lot 3 portari, pe stelistul Cosmin Vîtcă, împrumutat de la gruparea din Ghencea până în vară, cehul Milos Buchta şi ghanezul Raymond Fenny.

Astăzi, vizita medicală
După ce, la finalul săptămânii trecute, jucătorii echipei medieşene au trecut pe la o policlinică privată din localitate pentru a da testele de sânge, în această dimineaţă gaziştii se vor deplasa la Sibiu, pentru a susţine vizita medicală. Pe urmă, la revenirea din oraşul de pe Cibin, tehnicianul Cristi Pustai le-a pregătit fotbaliştilor săi un antrenament care va avea loc în cursul după-amiezii.

Dulcea, aproape de revenire
Unul dintre atacanţii care au îmbrăcat tricoul Gazului metan în urmă cu mai mulţi ani, Adrian Dulcea, a fost aproape de o revenire la Mediaş. Transferul s-ar fi realizat doar cu condiţia ca Dulcea să devină liber de contract. Cum acest lucru nu s-a petrecut, fotbalistul a ratat şansa de a juca din nou în Liga I. Clubul la care este legitimat fotbalistul, FC Argeş, a reuşit ă-şi achite restanţele financiare, astfel că memoriul la comisie depus de Dulcea a căzut.
S-a renunţat la Paina, Voicu şi Marius Radu
Oficialii grupării medieşene au luat decizia de a renunţa la 3 dintre componenţii lotului lui Cristi Pustai. "Am decis, de comun acord, să ne despărţim de Paina, Marius Radu şi Mircea Voicu. Toţi 3 sunt liberi să îşi găsească echipă", a afirmat directorul general al Gazului metan, Ioan Horoba. Paina revenise la Gaz metan la mijlocul turului, de la ACU Arad, dar n-a apucat să joace decât la Gaz metan II. Marius Radu a fost adus în vară, însă de cele mai multe ori a fost rezervă, fără să joace vreun meci oficial pentru echipa lui Pustai, în vreme ce Mircea Voicu a fost trimis mult timp la echipa a doua