Akaky, titular în naţionala Georgiei

Akaky, titular în naţionala Georgiei

Selecţionat - în premieră - în naţionala mare a Georgiei, fundaşul central Akaky Khubuthia a avut o evoluţie convingătoare în amicalul pe care reprezentativa ţării sale l-a câştigat cu scorul de 2-1 în deplasarea din Slovenia.
“Am jucat titular şi am fost folosit tot meciul. A fost un joc greu, contra unei echipe care are foarte mulţi jucători ce evoluează în Italia şi Germania. Cu toate că a fost primul meci la naţionala mare, nu am avut emoţii, am jucat fără trac, iar antrenorul mi-a zis, la finalul partidei, că este foarte mulţumit de mine, mai ales că sunt tânăr, am doar 24 de ani, iar concurenţa pe postul meu este foarte mare, cu fotbalişti care joacă în Turcia şi Anglia. Sper să bifez şi următoarea selecţie, la un amical care va avea loc în luna februarie a anului viitor, iar apoi sper să debutez şi într-un joc oficial, contra Croaţiei, în preliminariile lui EURO 2012”, a afirmat Akaky.
Probleme cu viza la München
După ce s-a descurcat de minune în teren, jucătorul Gazului metan a avut ceva probleme cu viza. Din Slovenia, Akaky a mers la München, pentru a lua avionul de Sibiu. “Am aterizat în Germania, iar când m-au văzut vameşii, m-au întrebat uimiţi ce caut eu acolo, pentru că nu aveam viză Schenghen, ci doar permis de muncă pentru România. Le-am zis că sunt fotbalist şi aştept să decolez spre România, pentru că vin de la un meci al naţionalei Georgiei. Mi-au spus că nu pot pleca, deoarece nu am viză, astfel că am stat la Poliţie, în aeroport, timp de 6 ore. După mai multe declaraţii şi după ce m-au verificat şi şi-au dat seama că, într-adevăr, sunt fotbalist şi vin de la meci internaţional, m-au lăsat să plec. Cum pierdusem avionul de Sibiu, am fost nevoit să mai aştept încă 3 ore, până ce a sosit o aeronavă care pleca la Bucureşti, de unde am ajuns într-un final la Cluj. Am fost rupt de oboseală, de aceea nu am putut juca cu CFR”, a mai spus fotbalistul.