Gaz Metan, tur de forţă în campionat şi în Cupă

Gaz Metan, tur de forţă în campionat şi în Cupă

Calificaţi pentru a doua oară consecutiv în Final Fiur-ul Cupei României, gaziştii sunt decisi să nu mai rateze trofeul cel mare. Tudor Jucan spune că returul cu BC Otopeni a fost doar o formalitate, după victoria la scor din prima manşă. Căpitanul medieşenilor nu a fost surprins de celelalte echipe calificate la turneul final, BC Mureş, Steaua Turabo şi CSU Asesoft, mărturisind că nu are nici o preferinţă la tragerea la sorţi pentru stabilirea "perechilor" din semifinale.

"Returul cu CS Otopeni a fost mai mult ca un amical, după ce i-am bătut la 42 de puncte nu prea mai aveau aşteptări, e greu să recuperezi o asemenea diferenţă, se vedea că nu mai au nici un chef. De altfel, nu a fost nici o surpriză în retur, s-au calificat echipele care luaseră o opţiune serioasă după meciurile tur", a declarat Jucan. În sezonul trecut, Gaz Metan a detonat bomba în semifinale Cupei, eliminând pe CSU Asesoft, pentru a pierde apoi trofeul, deşi pornea ca mare favorită, în faţa formaţiei BC Timişoara. "Obiectivul nostru este câştigarea Cupei, faptul că am pierdut finala anul trecut ne motiveză şi mai tare. Au ajuns în Final Four echipe de valori apropiate, nu prea contează pe cine o să întâlnim în semifinale", a precizat Jucan.

Duş rece şi inele încinse


După primul eşec suferit pe teren propriu în actualul sezon, cel cu CSM Bucureşti, gaziştii nu au mai avut milă de nici un adversar, câştigând la scor următoarele meciuri: 76-65 cu Steaua Turabo, 112-70 acasă cu BC Otopeni, 65-80 în returul cu "aviatorii". Pentru formaţia din Mediaş urmează alte trei partide grele, la BCM U Piteşti, acasă cu CSU Atlassib şi în deplasare la "U" Mobitelco.
"Eşecul cu CSM ne-a trezit, e lucru dovedit că în acest campionat oricine poate bate pe oricine. Nu există deplasare uşoară, iar acasă, dacă nu joci şi nu te aperi cum trebuie, poţi pierde. Nu pot să spun că urmează o perioadă decisivă, toate echipele au program greu. BCM U Piteşti e un adversar dificil, apoi avem o revanşă de luat în faţa sibienilor, care ne-au bătut în tur pe fondul unui meci slab făcut de noi, cât despre meciul de la Cluj, sigur nu ne va fi uşor, şi ei au nevoie de victorie. Totuşi, noi sperăm să terminăm aceste meciuri cu trei victorii
", a declarat clujeanul de la Gaz Metan.


Program Etapa XXII

Vineri, 18 februarie
18:00 Poli Iaşi - BC Timişoara

Sâmbătă, 19 februarie
18:00 CSU Atlassib - BC Mureş (TVR3)
18:00 "U" Mobitelco - Energia Rovinari
18:00 BC Miercurea Ciuc - CSM Oradea
18:00 BCM U Piteşti - Gaz Metan Mediaş
19:00 CSU Asesoft - SCM Craiova
19:00 Steaua Turabo - CSU Braşov

Duminică, 20 februarie
18:00 CSM Bucureşti - CS Otopeni (TVR3)