Gazistii eliminati din Cupa

Gazistii eliminati din Cupa


Dunărea a eliminat Gazul şi s-a calificat în optimile Cupei, după ce gălăţenii s-au impus la loviturile de departajare.

Gazul in mare parte alcatuit din rezerve a început în forţă partida cu Dunărea Galaţi, iar în prima jumătate de oră a avut câteva ocazii importante de a deschide scorul. Mai întâi Mindileac scoate lovitura de cap a lui Lazăr, din 7 metri, apoi Sabou şutează din interiorul careului, dar peste poartă, în minutul 25, după ce cu câteva minute înainte acelaşi Sabou a întârziat prea mult şutul, dintr-o poziţie favorabilă.

Cea mai mare ocazie vine însă în minutul 32, când, după o lovitură liberă a lui Semeghin, Dos Santos ţinteşte doar transversala, din 5 metri. Meciul devine unul pe contre, iar două minute mai târziu gălăţenii trec şi ei pe lângă deschiderea scorului, după ce Enache, singur din 16 metri, trimite la colţul lung, dar mingea loveşte bara. Replică Gazul, iar şutul lui Oliveira trece şi el la o palmă de bară.

În repriza a doua meciul s-a mai liniştit, dar ocaziile mai importante au aparţinut tot Gazului. În minutul 70, Paina trimite puţin pe lângă vinclul porţii lui Mindileac, după o lovitură liberă. Patru minute mai târziu, gazdele reuşesc să deschidă scorul, dar golul lui Popescu este anulat de Teo Crăciunescu, pentru fault la portar. Cu 10 minute înainte de final, Oliveira este aproape să încheie conturile, dar şutul brazilianului din 10 metri este scoasă de Mindileac.

Gazul şi Dunărea puteau încheia partida în prelungiri, dar mai întâi Mindileac scoate şutul lui Semeghin, dintr-o lovitură liberă, apoi Enache trimite pe lângă poartă, din 18 metri.

Gălăţenii obţin însă calificarea, după executarea loviturilor de departajare. C. Prodan şi Hoban au ratat pentru gruparea din prima ligă, iar partida s-a încheiat cu scorul de 4-2 pentru Dunărea, care se califică astfel în optimile Cupei.