Victorie meritata

Victorie meritata


Elevii pregatiti de Cristi Pustai au invins pe propria arena pe ultima clasata a Ligii I, Gloria Buzau, cu scorul de 2-0, ramanand astfel neinvinsa pe teren propriu si atingand borna de 3 meciuri castigate.
Gaz Metan Medias avea mare nevoie de victorie pentru a se indeparta de zona retrogradarii, iar jucatorii au constientizat acest lucru, jucand cu mare responsabilitate. Meciul a inceput cum nu se putea mai bine, iar in minutul 4, gazistii se vedeau deja in avantaj, marcand prin Prodan. Gazdele au dominat cu autoritate, iar ca rezultat, in minutul 31', după o lovitură liberă executata in zid de Eric, de la 20 de metri, Curtean a reluat imparabil din drop în poarta buzoienilor, ducand scorul la 2-0 pentru medieseni. In cea de-a doua repriza, gazdele rateaza alte cateva ocazii, dar scorul ramane cel stabilit inca din primul mitan, de 2-0.
Pentru Gaz Metan Medias va urma 2 meciuri in doua meciuri in deplasare, primul in Cupa Romaniei, cu Dunarea Galati si cel de-al doilea, cu Rapid Bucuresti.
Gaz metan Mediaş - Gloria Buzău 2 - 0 (1-0)
Au marcat: 1-0 Ciprian Prodan (4), 2-0 Alexandru Curtean (31)

Gaz metan: Şteţca - Grillo (G. Crăciun 57), Falemi, Fl. Lazăr, Buzean - Dudiţă (M. Voicu 81), Eric, Hoban, Curtean - Vidakovic (Boaru 64), C. Prodan.
Antrenor: Cristian Pustai.

Glorian Buzău: M. Barbu - C. Doicaru, Tudose, Vlaicu, Branco - Fallardo, Bicfalvi (Tavares 35), Everton, Vigariu (Luis Dias 59) - Liţu, Tiago (Cl. Ionescu 41).
Antrenor: Alvaro Magalhaes.
Cartonaşe galbene: Falemi 80 - Doicaru 27, Vlaicu 29, Liţu 33, Branco 60.
Arbitri: Istvan Kovacs - Dan Roşu, Szabo Gero
Stadion: "Municipal-Gaz metan", Spectatori 3000.

Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan: "Am avut un meci pe care ni l-am făcut mai uşor, după golul marcat repede. Sperăm să vină şi momentul când vom aduce puncte din deplasare. Sunt bucuros că am continuat seria meciurilor bune de acasă. Singurul meu regret este că nu am reuşit să marcăm mai multe goluri în partida de astăzi. Cât despre meciul următor din campionat, cu Rapid, vreau să spun că este o echipă foarte mare şi sunt sigur că schimbarea antrenorului va produce un şoc la nivelul echipei".
Ciprian Prodan: "Sunt bucuros că am câştigat, sunt puncte extrem de importante. Nu am mai marcat în repriza a doua din cau ă că, după pauză, ne-am relaxat prematur. La meciul din Cupa României, cu Dunărea Galaţi, mergem să batem, iar apoi să facem un meci bun în Giuleşti. Punctele de afară sunt extrem de importante în momentul de faţă".
Alvaro Magalhaes: "Am primit un gol rapid, în minutul 3, şi de acolo s-a rupt meciul. Gaz Metan este o echipă foarte bună, solidă, cu multă experienţă şi jucători foarte valoroşi. Pe de altă parte, noi suntem o echipă tânără şi fără experienţă, însă, sperăm, să nu retrogradăm".