Temă pentru acasă - Victorie obligatorie cu Farul Constanţa

Temă pentru acasă - Victorie obligatorie cu Farul Constanţa


Fotbaliştii de la Gaz Metan Mediaş vor să le ofere suporterilor un cadou de sărbători şi să câştige meciul de duminică, ultimul de pe teren propriu în tur, disputat împotriva echipei Farul Constaţa. www.sibianulonline.ro va fi duminică la Mediaş, de unde va transmite partida în sistem LIVE TEXT şi FOTO.

După eşecul din etapa trecută de la Bistriţa, fotbaliştii de la Gaz Metan Mediaş au în faţă tot o contracandidată la salvarea de la retrogradare. De data aceasta medieşenii vor juca pe teren propriu cu "marinarii lui Săpăligă", fotbaliştii de la Farul Constanţa antrenaţi de Ion Marin. Teoretic, medieşenii sunt favoriţi, având în vedere că în jocurile disputate pe teren propriu au făcut meciuri bune.

Meciul se anunţă totuşi greu, deoarece la Mediaş vine o echipă călită de câţiva ani încoace în duelurile pentru evitarea retrogradarii. Medieşenii sunt determinaţi să le facă un cadou frumos suporterilor şi vor muri pe teren pentru a aduce încă trei puncte în clasament. Antrenorul Gazului spune că elevii săi trebuie să uite eşecule de la Bistriţa şi să se concentreze asupra unei victorii necesare, împotriva Farului. "Ne aşteaptă un meci greu cu o echipă obişnuită cu astfel de lupte pentru că în ultimii patru ani Farul se salvează in extremis. Ne dorim să câştigăm cele trei puncte, deoarece este ultimul meci acasă din acest tur de campionat. Trebuie să uităm meciul de la Bistriţa şi să revenim la jocurile bune pe care le-am făcut pe teren propriu", a declarat Cristi Pustai.

Matematica lui Pustai

Înainte de ultimele două etape Gaz Metan are 15 puncte, iar Pustai este de părere că dacă la acestea se mai adaugă încă 3 cu Farul, vacanţa de iarnă la Mediaş poate fi una destul de liniştită. "Este greu să spun că vom face 6 puncte din ultimele două meciuri, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim. Este foarte importantă victoria cu Farul, iar apoi la Cluj cu CFR vom vedea. Dacă învingem Farul şi terminăm cu 18 puncte rămânem la -6, zic eu un adevăr destul de bun. Îi lăsăm pe Farul la -11 cel puţin pentru că mai au un meci pe teren propriu, Otopeniul e acum la -12 şi are meci acasă cu Gloria Bistriţa, Buzăul nu-l mai luăm în calcul, Poli Iaşi are -9, Bistriţa are -9, Pandurii care au -4 dar joacă acasă cu CFR Cluj, aşa că aşteptăm returul de pe o poziţie destul de bună cu 18 puncte. În retur vom avea meciuri foarte grele acasă, dar vom avea şi meciuri aşa zis mai uşoare în deplasare, de unde putem aduce puncte. Pe teren propriu vom avea 9 meciuri şi nu cred că nu vom câştiga 4 dintre ele, cel puţin. Cu 18 puncte câştigate în retur eu cred că ne putem salva de la retrogradare. Acestea sunt doar calcule. Spuneam la începutul turului că dacă facem 20 de puncte e foarte bine, dacă facem 18 şi ne uităm în clasament nu e rău", a declarat Cristi Pustai.

Tehnicianul Gazului este de părere că meciurile directe cu echipele contracandidate la salvarea de la retrogradare sunt extraordinar de importante şi vor conta foarte mult în economia clasamentului. "Pe lângă cele trei puncte puse în joc este foarte importantă victoria asupra unei contracandidate directe. Am luat 3 puncte cu Iaşi, am luat 3 puncte cu Pandurii şi asta e foarte important. Să sperăm că vom juca la fel de bine, că vom avea răbdare şi vom obţine şi cu Farul 3 puncte", a declarat Cristi Pustai. În meciul de duminică medieşenii nu vor putea conta pe serviciile lui Vidakovic, accidentat, în schimb sunt şanse mari ca Dudiţă să revină câteva minute în teren după o absenţă de 5 săptămâni.