"În România sunt atacanţi de valoare; îi respect, dar nu mă tem de ei"

"În România sunt atacanţi de valoare; îi respect, dar nu mă tem de ei"


Fundaşul sârb al Gazului metan, înaltul Zarko Markovic (2,04 metri), revine cu o mare poftă de joc la Gaz metan. El spune că nu se teme de atacanţii echipelor mari din Liga I, care vor veni, în retur, la Mediaş. În ceea ce priveşte meciul din martie, dintre România şi Serbia, de la Constanţa, pronosticul lui Markovic este "1, X, 2". - Zarko, ai început bine la Mediaş, ai lăsat o impresie bună în meciurile de verificare din vară şi ai fost unul dintre remarcaţii Gazului metan în primul meci de campionat, cel cu Oţelul. După aia te-ai pierdut. Ce s-a întâmplat? - Da, am început bine. Eram mulţumit, jocurile mi-au ieşit bine. Apoi a intervenit acea problemă cu viza, am fost nevoit să mă întorc acasă, în Serbia. Am obţinut destul de târziu o nouă viză, iar acest fapt m-a făcut să pierd mai bine de jumătate din tur. Acum sunt din nou la Mediaş şi sper să nu mai apară probleme, să joc cât mai mult şi să demonstrez de ce sunt în stare. - Te-ai adaptat campionatului românesc? - Da, îmi place tare mult aici. Este un campionat cu un fotbal bun. Se joacă tare, în viteză. Îmi place. Atât cât am jucat, eu unul zic că m-am descurcat bine, n-am avut probleme cu adversarii direcţi. - Dar la Mediaş, cum e?
- M-am adaptat repede. Nu au fost probleme de acomodare. Acum îmi este şi mai uşor, având în vedere că am început deja să vorbesc româneşte. Mă înţeleg mai bine cu colegii, în teren. - Cum se văd duelurile cu atacanţii adverşi de la cei 2,04 ai tăi? - E ceva interesant. Se întâmplă că, atunci când stau lângă omul pe care trebuie să-l am în grijă, să-l marchez, chiar mă simt foarte… înalt. Echipele din România nu au atacanţi aşa de mari încât să-mi pună probleme, cel puţin la jocul aerian. - Dar pe jos?
- Mă descurc destul de bine şi la jocul cu mingea la picior. Se zice că, dacă eşti prea înalt, ai probleme la jocul pe jos, dar în ceea ce mă priveşte lucrurile nu stau deloc aşa. Mă descurc. - Cum crezi că va ieşi Gazul metan din jocurile cu granzii campionatului, de pe teren propriu? - Să-ţi spun ceva. Am auzit multă lume care crede că vom pierde aceste jocuri, cu Steaua, cu Dinamo, cu CFR Cluj... Nu cred că le va fi atât de uşor la Mediaş. Echipa a dovedit că poate produce surprize, dovadă meciul cu Timişoara. Ştiu că sunt atacanţi de valoare în România, la echipele importante, dar pe mine nu mă sperie asta. Îi respect, dar nu mă tem, nu mi-e frică de ei. - România şi Serbia sunt adversare în preliminariile Mondialului din 2010. Cele două echipe se întâlnesc în martie. Rişti un pronostic?
- Va fi, cu siguranţă, un meci extrem de interesant. Se vor afla faţă în faţă două echipe mari. Serbia este într-o formă mai bună decât România, dar orice rezultat e posibil. Nu ştiu ce să zic. E un meci de 1, X, 2.