"Nu sînt erou!"

"Nu sînt erou!"


Cosmin Vîtcă spune că meritul victoriei cu Urziceni aparţine în egală măsură tuturor jucătorilor.
- Cosmin, eşti eroul meciului cu Urziceni, ţi-au mulţumit colegii?
- Această victorie nu mi se datorează în totalitate mie, nu am jucat eu singur împotriva celor de la Urziceni, deci nu pot fi considerat un erou. A contat foarte mult faptul că am avut în faţa mea o apărare foarte bună, care m-a ajutat.

- Ce şanse are Gaz Metan să se salveze de la retrogradare?
- Noi jucăm toate partidele la victorie, nu ne permitem rezultate
de egalitate, trebuie să adunăm cît mai multe puncte. Sînt mai multe formaţii care se bat pentru evitarea retrogradării şi eu sper ca noi să fim printre cele care vor reuşi. Şansele sînt mari, dacă vom juca în continuare aşa cum am făcut-o cu Dinamo, cu Timişoara şi cu Urziceni.

- Regreţi că ai plecat de la Steaua?
- Deloc! Dacă în Ghencea nu am putut să joc, am venit la Mediaş. Era foarte important pentru mine să găsesc o echipă unde să apăr şi mă bucur că am ajuns aici. Deocamdată, sînt la Mediaş şi nu ştiu ce va fi în viitor.

- Ce zici de gafa lui Zapata de la Piteşti?
- Îmi pare foarte rău pentru el! E prietenul meu şi un goalkeeper foarte bun. Ca portar, ai parte şi de astfel de greşeli, dar acum e important să fie încurajat. Din experienţă ştiu că nu e uşor să treci peste astfel de situaţii.

"Diferenţa au făcut-o portarii! Arlauskis a luat gol la singura fază pe care a avut-o de apărat, iar Vîtcă a făcut minuni. Merită să joace la o echipă puternică"
Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

7,25 e media notelor GSP ale lui Cosmin Vîtcă în acest retur de campionat, cînd Gaz Metan a jucat cu Oţelul (1-3), cu Dinamo (1-1), cu Timişoara (0-0) şi cu Urziceni (1-0) sursa: www.gsp.ro