"În Italia, Moggi a fost arestat, iar Juve retrogradată"

"În Italia, Moggi a fost arestat, iar Juve retrogradată"

Mijlocaşul Cristi Todea e de părere că medieşenii au început cu teamă meciul de la Constanţa, acest lucru având să-i coste. El crede că, dacă nu ar fi fost anulat golul lui Bud, Gazul metan ar fi putut pleca măcar cu un punct de pe terenul Farului. "Am fost moi la începutul meciului. Nu ne-am concentrat suficient la joc, iar acest lucru ne-a costat. Am făcut o primă repriză slabă. Ni s-a anulat şi golul acela, al lui Bud. Eu am văzut clar cum Cristi (n.a. Bud) a plecat din spatele fundaşului. Nu cred că a fost însă o greşeală intenţionată a arbitrilor. Cred că prindeam mai mult curaj dacă nu ni se anula acel gol. La 1-0 pentru noi, altfel stăteau lucrurile. Puteam scoate măcar un egal", a afirmat fotbalistul transferat în iarnă de la UTA Arad.
Todea consideră că decizia corectă în cazul Argeşului ar fi retrogradarea. El dă ca exemplu cazul fotbalului italian, unde a evoluat, în Serie B şi C, timp de mai multe sezoane. "Dacă vrem să intrăm în lumea fotbalului civilizat, atunci ar trebui să se ia măsuri împotriva Argeşului. Aţi văzut cum a fost în Italia, Moggi a fost reţinut, iar Juventus trimisă în Serie B. Dacă, acum, în România, nu se vor lua măsuri, nu se va tăia în carne vie, astfel de practici, ca cele ale piteştenilor, vor continua. La ce nereguli s-au făcut, retrogradarea Piteştului mi se pare o măsură absolut normală. Sper ca acest caz să fie judecat ca în Italia, nu ca în România", a mai spus Todea.
Fotbalistul a mai completat că Gazul metan trebuie să scoată puncte din următorul meci, chiar dacă e vizitată de campioana în exerciţiu, CFR Cluj. "Cu CFR, ne jucăm ultima şansă. Sper să prindem locul 15. Dacă Farul va primi 3 puncte de la TAS, pentru acel meci, cu Iaşiul, atunci vom fi 3 echipe la egalitate de puncte. Trebuie să depăşim atât Farul, cât şi Iaşiul, pentru că, la egalitate de puncte, noi avem de pierdut, din cauza meciurilor directe. Dacă nu prindem locul 14, măcar să terminăm pe 15 şi să aşteptăm decizia în cazul Argeşului", a declarat mijlocaşul.