Pustai, printre puţinii antrenori care au rezistat tot sezonul

Pustai, printre puţinii antrenori care au rezistat tot sezonul

Cristian Pustai se numără printre puţii antrenori care au rezistat pe banca unei singure echipe pe perioada întregii ediţii de campionat 2008/2009.

Doar 7 echipe din 18 mai au păstrat antrenorul cu care au început ediţia de campionat recent încheiată a Ligii I, în condiţiile în care, la începutul sezonului, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat "Legea Rădulescu", în speranţa de a diminua numărul schimbărilor de tehnicieni. Printre cei 7 se numără şi medieşeanul Cristian Pustai.
Primul preşedinte "responsabil" a fost cel al clubului Gloria Buzău, Costel Bucur, care l-a demis pe antrenorul Ştefan Stoica după 3 etape. Înlocuitorul său, portughezul Alvaro Magalhaes, a avut mai mult noroc şi a condus Buzăul 6 etape, între runda a 4-a şi a 10-a, după care banca tehnică i-a fost încredinţată lui Marian Marinică, tot pentru 6 etape (11-17). În fine, ultima modificare de antrenori la Buzău s-a petrecut la finalul turului, când a fost instalat Constantin Cârstea. Acesta a figurat doar pe hârtie ca antrenor, pentru că răspunzător de rezultate a fost Ion Balaur, însă acesta nu a putut ocupa acest post din cauză că nu are licenţa Pro. Gloria Buzău a ocupat ultimul loc în clasament şi, în sezonul viitor, va fi penalizată pentru că nu şi-a îndeplinit baremul de puncte prevăzut în regulament, 25.
O altă codaşă a clasamentului, CS Otopeni, a schimbat 3 antrenori pe parcursul campionatului. Instalat chiar înaintea începerii sezonului, sârbul Miodrag Jesici a fost înlocuit după doar 4 etape, cu jucătorul Gabriel Mărgărit, cel care a fost interimar pentru două etape. Ulterior, Marian Bucurescu a semnat cu CS Otopeni, dar a renunţat cu o etapă înainte de terminarea turului. Sătui, probabil, de atâtea schimbări, conducătorii grupării ilfovene au decis că cea mai bună soluţie este Liviu Ciobotariu, antrenorul care a reuşit promovarea în acest sezon.