Avancronica meciului Gaz Metan Medias - Universitatea Craiova

Avancronica meciului Gaz Metan Medias - Universitatea Craiova

Cristian Pustai: "Ne asteapta o partida foarte grea, cu un adversat puternic"
Antrenorul Cristian Pustai a declarat inainte de debutul echipei sale in noul sezon al Ligii I, ca jucatorii vor sa demonstreze in aceasta editie ca au invatat din greselile de anul trecut: "Ne asteapta un campionat in care ne punem sperante, in care vrem sa aratam ca am invatat din greselile campionatului trecut si ca in acest sezon vom pune pret pe orice punct. Sper sa jucam bine in primul meci, sa aratam ca ne dorim sa evoluam in Liga I, dar ne asteapta o partida foarte grea, cu un adversat puternic".

Tehnicianul a explicat ca echipa si-a propus, in primul rand, sa aiba un parcurs mai bun in meciurile de pe teren propriu: "Vrem mai putin esecuri pe teren propriu, pentru ca anul trecut am avut patru infrangeri si patru egaluri, iar din deplasare sa aducem mai mult de cinci puncte cate am castigat sezonul precedent. Nu mai spun cate puncte vreau sa facem, pentru ca anul trecut am declarat inaintea sezonului ca trebuie sa adunam 36 de puncte, le-am castigat, dar nu au fost de ajuns".

Cu doua zile inaintea meciului cu Universitatea Craiova, antrenorul lui Gaz Metan nu stie daca ii va putea folosi pe slovacii Milos Buchta si Karel Kratochvil si pe Marius Radu, ale caror carti verzi nu au sosit inca din Slovacia, respectiv China. In privinta lui Edson Grillo, Pustai a declarat ca acesta va fi suspendat pentru urmatorii doi ani, pentru ca a refuzat sa se mai prezinte la echipa. "Din pacate am pierdut un jucator foarte bun, dar nu am avut ce face. Am avut rabdare cu el, dar nu se poate asa. El va fi suspendat pe perioada contractului", a spus Pustai.

Jucatorilor Milos Buchta si Karel Kratochvil, transferati in vara de gruparea mediesena, nu le-au sosit inca cartile verzi. "Asteptam ca acestea sa fie trimise cat mai repede de forul din Slovacia Federatiei Romane de Fotbal. Deocamdata sintem in asteptare", a afirmat Ioan Horoba.

"Nu ne-au speriat de Craiova, dar am vazut inca o data ca sunt o echipa buna. Ii putem invinge", crede Cristi Bud, omul de gol al Gazului. Atacantul spune ca il va aduce cu picioarele pe pamant pe Silviu Lung jr., portarul care a impresionat in partida cu Dinamo. E un portar foarte bun. Probabil va ajunge portarul nationalei Romaniei. Eu sper insa sa fiu primul care-i da gol in acest sezon. Am promis cuiva drag ca voi inscrie si trebuie sa ma tin de cuvant", a spus Cristi Bud.

"Nu pot sa imi dau seama clar unde suntem ca forta in prezent, dar pot spune ca suntem o echipa cu mai multa experienta si asta se va vedea si in teren. Oricum, cred ca suntem mai puternici. Craiova ne-a batut de doua ori in sezonul trecut si vrem razbunare. Chiar daca e dificil, avem de luat o revansa in fata lor si vrem sa incepem si noi campionatul cu un succes. Am ratat mult in pregatiri, dar o sa razbunam ocaziile in meciurile oficiale. Acolo deja e altceva", a spus Claudiu Boaru.

Echipa probabila: Vatca - Nohai, Hoban, Z.Markovic, Buzean - Todea, Kubala – Eric, Silvasan, Parvulescu, - Bud, Boaru; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentati: -; Incerti: Marius Radu, Buchta, Kratochvil (nu le-au sosit inca cartile verzi); Suspendati: -; Rezerve: Fenny, Lazar, M.Marovici, Sabou, Boaru, Vidakovici

Arena din Medias, oras cu 53.000 de locuitori, va ajunge la o capacitate de 7.500 de locuri, lucrarile pentru redimensionarea peluzei urmind sa fie demarate in scurt timp. Se va instala, practic, o noua tribuna in spatele peluzei, pe schelet metalic, dupa modelul CFR Cluj. In prezent se lucreaza la amenajarea terenului sintetic din spatele stadionului. "Se lucreaza intens, in scurt timp urmind sa fie intins covorul sintetic", a declarat directorul general, Ioan Horoba.

Dupa ce Gheorghe Albota si-a anuntat plecarea, Cristi Pustai a numit ieri doi noi secunzi: Dan Matei si Fl. Somfalean. "Perioada de acomodare e scurta, avind in vedere ca vineri avem primul joc oficial. Sper sa fiu cit mai util echipei", a spus Matei, venit de la Gloria II Bistrita. "Voi incerca sa profit de sansa pe care mi-a dat-o Pustai. Imi doresc sa pornim cu dreptul in noul sezon", a spus, pe de alta parte Somfalean, ultimul fost capitan si jucator, vreme de 14 ani, la Medias.

Gaz Metan Medias a terminat campionatul pe locul 15, retrogradant, dar a ramas in Liga 1 dupa decizia FRF de a trimite pe FC Arges in Liga 2, pentru coruptie. Ardelenii nu au jucat etapa trecuta la Vaslui, la cererea moldovenilor, care au dorit sa pregateasca mai bine meciul din Europa league cu Omonia Nicosia. Acum vor debuta impotriva Stiintei Craiova, echipa care a umilit-o sezonul trecut la Medias, cu scorul de 5-2 (plus 2-0 in Banie). Obiectivul Gazului este ca de data aceasta sa nu mai piarda, dar pentru a lua un punct juvetilor, jucatorii lui Pustai trebuie sa se mobilizeze la maximum.