„Fiţi bărbaţi, nu laşi!”

„Fiţi bărbaţi, nu laşi!”


Antrenorul lui Gaz Metan a fost deranjat de faptul că jucătorii care l-au contestat nu i-au spus în faţă ce îi deranjează la el şi dezvăluie că nu trage cu dinţii de scaunul pe care îl ocupă, dar, totodată, că nu vede de ce ar fi demis.

Domnule Pustai, aţi fost atacat de jucători. Simţiţi că s-au tensionat relaţiile dintre dumneavoastră şi ei?

Mi s-a spus şi mie despre declaraţiile unor jucători la adresa mea, din Prosport, dar n-aş putea spune că relaţiile sunt tensionate. Sunt lucruri normale atunci când pierzi. Este şi o frustrare că nu am ajuns pe primul loc, deşi puteam. Am pierdut jucând prost, dar e greu să dai cu piciorul la tot după o înfrângere. Poate era altfel dacă înscriam în prima repriză.

Vă aşteptaţi la o coaliţie a jucătorilor împotriva dumneavoastră?

Nu mă aşteptam şi nu ştiam că unii jucători sunt supăraţi. Nu înţeleg de ce nu mi-au spus în faţă lucrurile care îi deranjează. Nu e etic şi moral ceea ce au făcut ei. Arunci aşa vorbe grele, dar nu îţi dezvălui identitatea. Cineva care nu-şi dezvăluie numele nu e o persoană demnă. Nici nu am ce să le răspund unor oameni care se ascund în spatele anonimatului. Suntem bărbaţi şi ar trebui să ne spunem în faţă supărările.

Jucătorii s-au plâns de programul spartan şi de duritatea antrenamentelor. Credeţi că au dreptate?

Nu le dau dreptate. Nu aş zice că antrenamentele au fost dure. Poate că s-a acumulat şi oboseala, pentru că am avut două deplasări consecutive, dar antrenamentele au fost normale.

Aţi auzit şi dumneavoastră zvonul că urma să fiţi demis în cazul unui eşec cu Internaţional Curtea de Argeş?

Nu şi nu cred acest zvon. Eu am o relaţie normală cu conducerea echipei. Dacă vroiau să mă dea afară o făceau înainte de începutul sezonului, nu după trei etape. Asta e viaţa antrenorului. Rezultatele ne ţin în funcţie, nu ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Nu cred însă că erau motive să fiu dat afară. Am bătut Craiova, am pierdut greu la o echipă bună ca FC Vaslui, am bătut în deplasare şi apoi am pierdut acasă, lucru care s-a mai întâmplat. De ce să fiu dat afară? Pentru că n-am ajuns pe primul loc?

Vi s-a impus vreodată un jucător în prima echipă de către vreun conducător?

Niciodată nu s-a vorbit de aşa ceva. Fiecare îşi vede de treaba lui la echipă şi nu cred că atmosfera s-a tensionat.

Regretaţi că n-aţi plecat în vară?

Nu regret deloc. Mai am contract cu Gaz Metan şi vreau să-l respect. Dacă se vrea să plec, nu e nicio problemă. Este un contract cu nişte clauze de reziliere şi se poate discuta. Nu stă această echipă în Pustai sau în altcineva.


38 de meciuri a antrenat Cristi Pustai pe Gaz Metan în Liga I

„Miercuri vom analiza pe video meciul cu Ceahlăul. Vom vedea cine, cum şi unde a greşit. E posibil să apară schimbări pentru meciul cu CFR”, Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan Mediaş