GAZ METAN MEDIAS 2 - 1 U.Craiova

GAZ METAN MEDIAS 2 - 1 U.Craiova


Gaz Metan Medias a reusit prima victorie in Liga I dupa 90 de minute de spectacol. Elevii lui Pustai au ratat de mai multe ori deschiderea scorului, iar Craiova nu i-a iertat. A marcat prin Fl Costea in minutul 45. In numai trei minute, gazarii au intors meciul prin golurile lui Eric si Kubala.
rin prisma duelurilor din sezonul trecut, meciul se anunţa unul spectaculos şi cu goluri multe. Terenul n-a fost însă prieten cu fotbaliştii. Ploaia din ultimele zile a îmbibat gazonul cu apă, jucătorii făcând mari eforturi să-şi ţină echilibrul. Primii care s-au adaptat la condiţiile de joc au fost „găzarii”, care în prima jumătate de oră au ratat cinci ocazii de gol, una prin Markovic şi patru prin Bud. Spre finalul reprizei, oltenii au potolit iureşul gazdelor şi au început să lege jocul spre poarta lui Vîtcă. Portarul ardelenilor, de altfel, a şi fost învins de Florin Costea în ultimul minut, cu un şut parabil, de la 14 metri. A fost însă unul din rarele momente când Universitatea a reuşit să intre în careul advers.

Echipa lui Pustai şi-a revenit însă la pauză din şocul primirii golului şi a început a doua parte mai avântat ca prima. Până în minutul 50, Mediaşul ratase deja trei şanse bune de a egala prin Bud, Markovic şi Pârvulescu, ultimul zguduind vinclul cu un şut de la 30 de metri. Apoi Lung s-a remarcat printr-un reflex senzaţional la reluarea din apropiere a lui Dudiţă, iar Bud i-a exasperat din nou pe suporteri cu o ratare imensă, din trei metri.
Recitalul de ratări al Gazului s-a încheiat în minutul 73, când Eric a prins un şut pe jos, din afara careului, lângă bara din stânga lui Lung, pentru ca, la câteva faze mai târziu, gazdele să preia conducerea pe tabelă după o cursă a lui Kubala, cu Dorel Stoica în spinare, încheiată cu şut la colţul scurt.
Palidă şi fără nicio idee de joc, Craiova n-a fost în stare să reacţioneze şi numai reflexele lui Lung au salvat formaţia olteană de un scor umilitor, în timp ce Mediaşul, prin evoluţia de azi, promite să fie o echipă cel puţin la fel de frumoasă ca anul trecut

Universitatea Craiova: Lung - Dănănae, Găman, Stoica, Rose - Prepeliţă, Dilevski, Şoavă - M. Costea, Fl. Costea, Baird.

Gaz Metan Mediaş: Vîtcă - Kratochvil, Markovici, Hoban, Marovici - Todea, Kubala, A. Munteanu, Eric, Pîrvulescu - Cr. Bud