"Ne–a lipsit luciditatea"

"Ne–a lipsit luciditatea"

Căpitanul grupării medieşene, Cristi Todea, susţine că Gazul metan a pierdut în faţa ”lanternei” Ceahlăul din cauză că ”lupilor” le-a lipsit luciditatea. Gazistul speră ca echipa medieşeană să recupereze ceva din punctele pierdute peste o săptămână, la Cluj.
- Cristi, ce s-a întâmplat? După câteva meciuri bune aţi fost de nerecunoscut cu Ceahlăul…
- Ai văzut meciul. Pur şi simplu n-a fost ziua noastră. Nu prea mai sunt multe de zis după o astfel de partidă. De când am venit eu la Mediaş, în iarnă, acesta cred că e cel mai slab joc al nostru. Am mai pierdut şi în campionatul trecut meciuri pe teren propriu, dar de fiecare dată am jucat un fotbal frumos. Din păcate, astăzi (n.a. sâmbătă) nu am jucat nimic.
- Sunteţi obosiţi? Care e explicaţia pentru acest eşec?
- Suntem abia la începutul campionatului. Nu avem motive să fim obosiţi. Ne-a lipsit răutatea în joc, în primul rând. Am crezut că o să câştigăm meciul doar prin simpla prezenţă pe teren. Probabil şi înfrângerea lor de acum o săptămână, 4-0 cu Dinamo, pe teren propriu, ne-a derutat puţin. Ar fi trebuit să fim mai răi în teren, în sensul bun al cuvântului, mai determinaţi, mai hotărâţi.
- Ulciorul n-a mai mers la apă. În toate cele 3 meciuri din acest sezon aţi fost conduşi la pauză; în două aţi reuşit să reveniţi şi să câştigaţi. Acum nu v-a mai ţinut…
- Nu ne-a mai mers pentru că e foarte greu să joci în faţa unei echipe care se apără cu tot efectivul. Descoşi greu o astfel de defensivă. Repet, ne trebuia mai multă răutate, mai multă determinare.
- Urmează o serie de foc pentru voi, cu meciuri în care veţi întâlni echipe de top din campionat, Ce calcule v-aţi făcut?
- Ce calcule poţi să îţi faci? Trebuie să luăm cât mai multe puncte, din fiecare meci, pentru că nu vrem să mai avem un final de campionat cu emoţii. Ne aşteaptă o serie dificilă. La Cluj, cu CFR-ul, sper să facem un cu totul alt meci, să jucăm altceva şi să scoatem un rezultat favorabil. Apoi vom întâlni pe Steaua, Unirea Urziceni, Dinamo… Nu va fi deloc uşor, însă ce meci e uşor?