Revansa...partea a doua !

Revansa...partea a doua !

FC Vaslui – Gaz metan Mediaş Digi Sport, 19.00 (direct)

După ce s–au răzbunat pe Universitatea Craiova, pentru eşecul din turul sezonului precedent (5–2), învingând–o cu 2–1, vinerea trecută, gaziştii speră să îi plătească cu aceeaşi poliţă unei alte echipe care a câştigat la Mediaş, în primăvară.

Gaziştii au început cu dreptul noul sezon, victorie în faţa uneia dintre formaţiile cu pretenţii, Universitatea Craiova. Victoria cu 2-1 a fost catalogată, de unii, drept răzbunare pentru umilinţa din turul sezonului precendent, când "Ştiinţa" s-a impus, chiar la Mediaş, cu 5-2. Astăzi, jucătorii lui Cristi Pustai se află în faţa unei noi ocazii de a-şi lua revanşa. Vasluiul lui Porumboiu a câştigat, la rându-i, în ediţia trecută de campionat, la Mediaş (1-0), la capătul unui joc în care personajul principal a fost arbitrul Radu Petrescu. Ei bine, "lupii" cauză răzbunare şi astăzi, într-un meci care ar fi trebuit să se dispute în urmă cu 10 zile, în etapa inaugurală a noului sezon, dar care a fost amânat, la cererea moldovenilor.

"Meciul cu Universitatea s-a terminat vineri seara. Avem experienţa anului trecut, atunci când, după euforia din meciul cu Timişoara, am obţinut puncte abia după câteva etape. Nu vom mai fi la fel de naivi. Vrem să demonstrăm, la Vaslui, că evoluţia din întâlnirea cu Universitatea nu este întâmplătare. Îmi doresc ca, în noul sezon, să avem o cu totul altă faţă în meciurile din deplasare, să arătăm ca o echipă matură, cu un joc poziţional bun, capabilă să pună probleme serioase adversarului. Întâlnim o echipă foarte bună, cu un patron ambiţios, care a investit mulţi baniîn fotbal, o echipă care joacă în cupele europene şi care are pretenţii mari. Sper să obţinem un rezultat bun", a afirmat antrenorul Gazului metan, Cristi Pustai.

La rândul său, Cristi Dulca, antrenorul Vasluiului, spune că e conştient de forţa medieşenilor, dar speră ca jucători săi să câştige primele puncte din această ediţie de campionat. "Vom întâlni o echipă bună, care are jucători ce pot face de unii singuri diferenţa. Tratăm meciul foarte serios, pentru a obţine primele 3 puncte în noul sezon", a declarat Dulca.

Pustai nu-l poate folosi în meciul de astăzi pe Paul Pîrvulescu, chemat de către selecţionerul Emil Săndoi la naţionala de tineret pentru meciul cu Andorra, din preliminariile Campionatului European Under 21. În aceste condiţii, Dudiţă va fi trimis în primul "unsprezece".



Echipe probabile

FC Vaslui 81. Hăisan - 15. Buhuş, 28. Cînu, 16. Zubar, 27 Hugo Luz - 20. Ljubinkovic, 4. Gencev - 9.Burdujan, 80. Wesley, 10. Gerlem - 19. Temwanjera. Antrenor: Cristian Dulca. Rezerve: 1. Kuciak, 17. Bălace, 8. Zmeu, 14. Akakpo, 21. N. Jovanovic,23. Pavlovici.

Absenţe: Milisavljievici, Gheorghiu (accidentaţi) iar Gîngioveanu este convocat la nationala de tineret pentru meciul din aceasta seara cu Andorra !

Gaz metan: 82. Vîtcă - 44. Kratochvil, 25. Z. Markovic, 15. Hoban, 23. Marovic - 21. Todea, 7. Kubala - 5. Al. Muntean, 27. Eric de Oliveira, 17. Dudiţă - 99. Cr. Bud. Antrenor: Cristian Pustai. Rezerve: 1. Fenny, 3. M. Radu, 20. Nohai, 8. Buzean, 14. Fl. Sabou, 9. Cl. Boaru, 77. Silvăşan. Absenţe: P. Pîrvulescu (la lotul naţional de tineret).

Arbitru: Ciprian Danşa (Oradea). Asistenţi: Sebastian Stoianof (Constanţa), Gero Szabo (Cluj). Rezervă: Emil Voicu (Bacău). Observatori: Pavel Peniu (Constanţa), Cornel Sorescu (Piteşti).



Abonamente la Gaz metan

Abonamentele pentru sezonul 2009/2010 de fotbal se pot procura în continuare de la casieria stadionului Gaz metan, după următorul progam: 13-14 august, între orele 16.00-19.00; 17-18 august, între orele 16.00-19.00. Preţul unui abonament este de 200 lei la Tribunele A şi B, respectiv 140 lei la peluze.