Otelul 0 -  1 GAZ METAN

Otelul 0 - 1 GAZ METAN

CE SCRIE PRESA DESPRE ACEASTA VICTORIE !

Gaz Metan Mediaş s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa Oţelului Galaţi, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a LIgii 1. Marcatorul unicului gol al partidei a fost Cristi Bud ('84).


Jocul a fost împărţit. În prima repriză cel puţin. După ce jucătorii echipei Gaz Metan Mediaş au avut prim-planul la începutul jocului, oţelarii şi-au amintit că joacă în faţa propriilor suporteri -chiar dacă aceştia erau prezenţi în tribune în număr foarte restrâns- şi au început să atace în valuri poarta lui Buchta. Iorga, Nkongue şi căpitanul Gabi Paraschiv au oferit cele mai interesante faze de atac ale primului act, dar cele două formaţii au intrat la cabine cu o remiză albă.

Dacă în prima parte a jocului centralul Berbecaru nu a avut prea mult de lucru, jocul fiind foarte fluent, în partea a doua lucrurile au stat total invers. Acesta a acordat nu mai puţin de nouă avertismente: Todea, Neagu, Kubala, Paraschiv, Sârghi, Nohai, Bud, Ilie şi Buchta. Jocul şi-a păstrat ritmul alert, tot gălăţenii fiind cei cu ocaziile uriaşe. Însă Paraschiv şi Nkongue nu au dovedit destulă stăpânire de sine în faţa porţii şi Buchta a scăpat fără gol primit la Galaţi. Cristi Bud a marcat pe contraatac unicul gol al meciului, la una din ultimele faze de atac ('84) şi a adus a doua victorie în deplasare a echipei sale din sezonul 2009-2010.(Prosport.ro).

Trei puncte norocoase: Otelul Galati - Gaz Metan Medias 0-1 !


Gaz Metan Medias a obtinut in-extremis o victorie in partida cu Otelul Galati, dupa ce echipa lui Dorinel Munteanu a dominat partida disputata in aceasta dupa-amiaza.

Trei puncte norocoase: Otelul Galati - Gaz Metan Medias 0-1 Cele doua echipe disputasera in etapa trecuta partide in fata gigantilor fotbalului romanesc, cu rezultate total diferite. Daca otelarii invinsesera in Stefan cel Mare, mediesenii pierdusera pe teren propriu 3 puncte in fata Stelei si sperau ca partida de la Galati sa le prilejuiasca recuperarea macar unui punct, avand in vedere locul ocupat in clasamentul general.

Din nefericire pentru spectatorii prezenti pe stadionul din Galati, partida nu a prilejuit un regal fotbalistic, cele doua combatante inclestandu-se intr-un joc fara prea mari realizari, cu putin spectacol la cele doua porti. Prima sansa le-a apartinut oaspetilor, atunci cand Parvulescu, remarcat de conducatorii Stelei in partida de saptamana trecuta a patruns pe partea stanga, dar sutul-centrare expediat de mijlocasul stanga mediesean nu a fost ajuns de Cristian Bud. Galatenii incep insa sa preia controlul asupra partidei, iar Paraschiv si N'Kongue pun in pericol pentru prima oara poarta adversa cu suturi care nu ii pun prea mari probleme lui Buchta. Dominatia echipei antrenate de Dorinel Munteanu nu este materializata insa pe tabela, iar scorul la pauza a fost 0-0.

Ritmul jocului a mai crescut in repriza secunda, galatenii continuand o dominare sterila, fara mari rezultate in fata portii aparate de Buchta, Lovitura de teatru a venit in minutul 85, atunci cand golgeterul mediesenilor, Cristian Bud, a inscris din interiorul careului cu un sut sec, dupa o pasa buna venita de la celalalt jucator remarcat in partida cu Steaua, Parvulescu. Galatenii se arunca in atac in ultimele minute, dar Salagean si Axente nu reusesc sa gaseasca drumul spre poarta medieseana, iar oaspetii obtin o victorie importanta, ce ii salta pe locul 12, in timp ce Otelul cade pe locul 15.

La finalul partidei, fanii galateni i-au cerut demisia lui Dorinel Munteanu, antrenor cu care Otelul a obtinut doar 7 puncte in primele sapte etape ale Ligii I.

Filmul jocului:


Min.12: Centrare a lui Parvulescu in careul galatean, insa Bud trece pe langa minge, iar faza se stinge.
Min.21: Momente bune pentru Otelul, galatenii presand poarta lui Buchta cu doua suturi bune expediate de Paraschiv si N'Kongue.
Min.35: Eric suteaza de la circa 25 de metri, mingea atinge mai multi jucatori pana cand ajunge in bratele lui Kolev.
Min.45: Lovitura libera pentru Otelul, dar Nohai respinge excelent cu capul centrarea lui Golocevac.
Min.66: Galatenii ajung la poarta adversa prin centrarea lui Neagu, reluata slab de Salagean pe centrul portii.
Min.85: GOL Medias! Bud inscrie cu un sut din interiorul careului, din pasa lui Parvulescu!
Min.92: Axente reia de la 16 metri cu o bolta superba, dar mingea trece pe langa poarta.

Otelul Galati - Gaz Metan Medias (0-0)
Stadion:
Otelul (Galati) ; Spectatori: 3.500.
Marcator: Bud ('85)
Cartonase galbene: Neagu ('56), Paraschiv ('70), Sarghi ('76) / Todea ('55), Kubala ('63), Nohai ('77), Buchta (90+2)
Cartonase rosii: -.

Otelul: Kolev - Ripa, Sirghi, Jelev, S.Ilie - Neagu, Giurgiu, Golosevac ('46 Salagean), Iorga ('68 Ibeh), Paraschiv - N'Kongue ('79 Axente).
Rezerve:
Baotici, Costin, Perendija, Mojsov.
Antrenor: Dorinel Munteanu

Gaz Metan: Buchta - Nohai, Hoban, Fl.Lazar, Marovic ('46 Buzean) - Kubala, Todea, Eric ('85 M.Radu), Muntean ('81 Zaharia), Parvulescu - Bud.
Rezerve: Fenny, M.Radu, Dudita, M.Voicu.
Antrenor: Cristian Pustai


Arbitru de centru:
Victor Berbecaru (Rm.Valcea). Asistenti: Sebastian Stoianof (Craiova); Mircea Orbulet (Bucuresti).
(sport365.ro)