E bun şi–un punct!

E bun şi–un punct!

http://zing.ro/imagini/stirisportive/urmareste%20aici%20cele%20mai%20tari%20faze%20video%20-115003.jpg
Vezi rezumatul meciului Poli Iaşi - Gaz Metan 1-1! (video)

Fotbaliştii medieşeni au remizat, la Iaşi, graţie unui gol marcat de brazilianul Eric, în prelungiri. Gazul metan a recuperat ceva din punctele pierdute acum o săptămână, pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa. Medieşeni au scos un punct la Iaşi, ce-i drept cu destul noroc, brazilianul Eric de Oliveira reuşind să egaleze în prelungiri. Meciul a avut o primă repriză care face o proastă reclamă fotbalului. Prima situaţie de poartă a apărut abia după 20 de minute, când Hoban a reluat alături o minge centrată de Eric. Replica a dat-o un jucător al cărui nume s-a vehiculat, acum un an, şi pe la Mediaş, Romulus Miclea. Acesta a preferat să şuteze, slab însă, la prima bară, în loc să scoată balonul până la Păun, aflat într-o poziţie mult mai bună ('27). Alex Munteanu a irosit cea mai mare ocazie a reprizei, şutând în plasa laterală, după o combinaţie în viteză cu Vasilios Galanis. Grecul avea să trimită prima minge pe spaţiul porţii din acest meci, reluând cu capul, în braţele lui Brăneţ, cu 6 minute înainte de pauză. Gaziştii au irosit cu uşurinţă alte două situaţii, Alex Munteanu dezechilibrându-se în careu ('39), în vreme ce Galanis a ratat intervenţia, cu un adversar în spate, în careul mic ('41). Repriza secundă a fost mult mai animată. Alex Munteanu a şutat în blocaj, iar Todea a trimis peste transversală, din marginea careului mare, la prima situaţie de gol a Gazului metan ('51). La celelalte buturi, Miclea a trimis imprecis din apropiere. Buchta a avut o primă intervenţie salvatoare la Bujor, blocându-l pe vârful de atac nou-intrat în momentul în care acesta încerca să-l lobeze ('55). Peste alte două minute, Hoban a tras peste transversală, din centrul careului. Ocaua mică, ocaua mare
Centralul Istvan Szabo a lăsat jocul să continue la o intervenţie în suprafaţa de pedeapsă a lui Adrian Ilie la Alex Munteanu ('64). Jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă şi, pentru o intervenţie trasă la indigo a lui Trtovac la Ignatov, arbitrul din Carei a dat penalti. Lucian Munteanu l-a executat pe Buchta cu sânge rece de la punctul cu var, deşi portarul ghicise colţul, şi Poli avea avantaj pe tabelă. CVăzându-se conduşi, medieşenii au început să forţeze. Kubala l-a pus în dificultate pe Brăneţ, dar portarul a parat la şutul slovacului din marginea careului mare ('67). Cinci minute mai târziu, balonul reluat cu capul de Akaki a fost respins în afara terenului. Georgianul din defensiva Gazului metan şi-a mai încercat o dată norocul, dar a trimis peste transversală, din voleu ('77). Nici ieşenii nu s-au lăsat mai prejos, Florin Lazăr respingând mingea reluată de Miclea ('73), iar Buchta reţinând balonul şutat de Viveiros ('78). În prelungiri s-a jucat, practic, la o singură poartă, cea a lui Poli. Pîrvulescu l-a întins serios pe Brăneţ, iar L. Munteanu a fost mai rapid decât Cigan şi a respins din apropierea liniei porţii. Eric a adus bucuria în tabăra gaziştilor, surprinzându-l pe Brăneţ cu un şut plasat, la colţul lung, din unghi. Reuşita le-a dat aripi jucătorilor lui Cristi Pustai, care au trecut, în două rânduri, pe lângă golul victoriei, la şuturile lui Hoban şi Cigan.

POLI IAŞI
(bleumarin cu alb) 1. Brăneţ (cpt.) 5 - 15. Mihajlov 5, 23. Ad. Ilie 5,5, 27. Salif Nogo 5 (24. Straton '70) 5, 28. L. Munteanu 6 - 18. R. Miclea 6, 5. Onicaş 5, 8. Ignatov 5,5, 10. Cr. Constantin 5 (16. N. Viveiros '62) 5,5 - 14. G. Păun 5 (11. Bujor '54) 5, 99. V. Badea 5. Antrenori: Dumitru Dumitriu, Marian Dinu, Dan Matei. Rezerve neutilizate: 33. Marc, 31. Al. Buhuşi, 77. A. Ionescu, 27. Diarrassouba. Absenţi: I. Costache, C. Milea, Bîlbă, Cuciula (accidentaţi), Străuţ, V. Negru (suspendaţi).

GAZ METAN
(alb cu negru) 30. Buchta 6 - 3. Trtovac 5, 19. Fl. Lazăr 6, 13. Akaki Khubutia 6, 23. Marovic 5,5 (22. P. Pîrvulescu '84) - 5. Al. Munteanu 6,5, 7. Kubala 5 (11.Cigan '68) 5, 21. Todea (cpt.) 5,5 (6. Bozeşan '75) 5, 27. Eric de Oliveira 6,5, 15. Hoban 6 - 29. Galanis 5. Antrenori: Cristian Pustai, Dan Matei, Flavius Şomfălean, Dorin Roşca. Rezerve neutilizate: 82. Vîtcă, 16. R. Zaharia, 20. Nohai, 14. Fl. Sabou. Absenţi: Dudiţă, Silvăşan (suspendaţi), Z. Markovic, A. Liţu (accidentaţi).