Eric, killerul cu inimă mare!

Eric, killerul cu inimă mare!

Mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira, cel care a adus duminică o victorie istorică pentru Gaz Metan Mediaş, 1-0 în Ghencea, cu Steaua, e liderul ardelenilor şi la acte caritabile. El îi ajută pe câţiva copii nevoiaşi din România şi Brazilia.
Puţină lume ştie însă că omul cu instinct de killer are un suflet mare. Astfel, de câte ori are ocazia, Eric îi ajută cu bani pe copiii nevoiaşi din Mediaş. La fel s-a întâmplat şi ieri, după antrenament. "Ştiu cum este să fii copil şi să nu ai bani. Din păcate, viaţa e dură. Unii au prea mult, alţii deloc. Când eram mic, nu aveam bani nici să merg cu autobuzul la antrenamente. Dacă nu mă ajutau vecinii, nu ajungeam niciodată fotbalist", spune Eric. Pe lângă copiii din România, Eric îi ajută şi pe cei din Brazilia. În pauzele competiţionale organizează meciuri caritabile în ţara sa natală, beneficiile fiind donate orfelinatelor.

"Dau golul 10 cu CFR!"


Eric nu a putut să doarmă de fericire după ce a bătut Steaua. "M-a sunat după meci un unchi din Brazilia şi a început să plângă de bucurie că am marcat golul. Am rămas impresionat. Cu greu am adormit în acea noapte, m-am aşezat la televizor să revăd meciul", mai zice Eric, care are în vedere un gol şi contra campioanei. "Am promis că dau 10 goluri în tur, sper să ajung la această cifră în Gruia. Mă bucur că îmi fac bine treaba şi că lumea mă apreciază", conchide Eric.

Cine e Gaz Metan?

∞ S-a înfiinţat în 1945, cu numele Karres.Numele clubului e Gaz Metan din 1963;
∞ Este abia la al şaselea sezon în Liga I, cea mai bună clasare din istorie având-o sezonul trecut, locul 10;
∞ Clubul e susţinut financiar de Transgaz şi Romgaz.
∞ Bugetul echipei este de 5,5 milioane de euro;
∞ Clubul a dat două tunuri pe piaţa transferurilor, cedarea lui Alexandru Curtean la Poli (1,2 milioane de euro) şi Cristi Bud la CFR (1 milion de euro).