,,Europa dragă , rea mai esti cu noi''

,,Europa dragă , rea mai esti cu noi''

Debutantă absolută într-o competiţie europeană intercluburi, Gaz Metan Mediaş pare sortită sa cadă de pe o mârţoagă sau, cava mai încolo, de pe un roib pur sânge. La numai o zi după ce a "încasat-o" de la "desculţii" (într-ale fotbalului!) KuPS, echipa pregătită de Cristian Pustai şi-a aflat prezumtivul adversar, în cazul în care în 21 iulie va tranşa, la Mediaş, calificarea cu echipa din "ţara celor 1.000 de lacuri".

Este vorba de o echipă mult mai titrată provenind de la o multiplă campioană mondială (Germania), respectiv FSV Mainz 05. Înfiinţată în anul 1905, team-ul nemţesc îşi dispută partidele de pe teren propriu pe "Coface Arena" având o capacitate de 33.500 de locuri. Echipa, pregătită de Thomas Tuchel, a terminat sezonul 2010/2011 pe locul al V-lea în Bundesliga.

Partida care ar urma să se dispute la Mediaş pe 3 sau 4 august s-ar constitui, indubitabil, într-o reţetă de succes pentru "alb-negri". Dincolo de optimismul afisat de diriguitorii clubului-fanion de pe Târnava Mare,e greu de crezut că "alb-negri" se vor califica în dauna finlandezilor de la KuPS. Iar asta pentru că, pe propriul teren, "specialitatea casei" e de prea multă vreme remiza albă, 0-0, insuficientă pentru accederea în turul al 3-lea preliminar al Europa League.

Glumind puţin, dacă gaziştii vor trece de finlandezi atunci nimeni nu-i va mai putea opri până în finală. Aşa s-a întâmplat cu Steaua Bucureşti, în ediţia în care cucerea "Liga Campionilor", când după ce a trecut cu foarte mare dificultate de Kuusysi Lahti (cu actualul antrenor de la KuPS, Esa Pekonen, în teren) printr-un gol marcat în min. 85 de Piţurcă (la Bucureşti fusese 0-0), a ajuns să dispute finala competiţiei cu CF Barcelona.


!! ORICUM...CAPUL SUS BAIETI. IN FOTBAL NIMIC NU E IMPOSIBIL !!