FSV Mainz - Gaz Metan . Live pe site ora 21:30

FSV Mainz - Gaz Metan . Live pe site ora 21:30

În conferinţa de presă de ieri, Thomas Tuchel, antrenorul celor de la Mainz a vorbit în termeni laudativi despre Gaz Metan şi despre fotbalul românesc în general:

"Gaz Metan Mediaş provine dintr-o ţară în care fotbalul se mănâncă pe pâine. România este cunoscută la nivel mondial datorită jucătorilor de bandă de o calitate remarcabilă, dar şi datorită fotbaliştilor care posedă driblinguri şi o tehnică de invidiat"

"În mod sigur trebuie să jucăm la potenţial maxim, fiindcă altfel ne va fi greu să înscriem împotriva lui Gaz Metan, o echipă care s-a calificat pe merit în faţa lui KuPS. Faptul că mulţi dintre iubitorii fotbalului din Germania nu cunoşteau acest nume acum trei săptămâni, nu îi transformă pe medieşeni într-un adversar de neglijat. Dacă jucăm la mai puţin de 100% din potenţial se poate să avem probleme"


Vorbele tehnicianului au fost dublate de cuvintele austriacului Andreas Ivanschitz, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai lui Mainz:

"Pentru echipa noastră meciul de mâine seară va fi unul special. Aceasta este şansa noastră de a ne lupta pentru o calificare în tururile superioare, unde vom putea întâlni echipe de top din Europa. Totuşi, suntem conştienţi că Gaz Metan va fi un adversar greu de învins".

"Meciul de la Mainz va fi unul dificil, dar începem să ne obişnuim cu partidele dificile. Întâlnim o reprezentantă a fotbalului german, un fotbal de calitate. Mainz a fost revelaţia anului trecut în Bundesliga, fiind şi lider la începutul campionatului. Noi sperăm să ne aflăm în cea mai bună formă, să ne practicăm jocul nostru şi să nu uităm că de fapt va fi un meci de 120 de minute, pentru că nu se va termina totul în meciul din Germania".

Căpitanul Cristi Todea spune că jucătorii Gazului erau deja cu gândul la Mainz în timpul partidei cu FC Braşov, pe care au pierdut-o, scor 1-2: "A fost un meci cu două reprize total diferite. Noi nu am intrat bine în meci, poate eram deja cu gândul la Mainz, dar s-a adunat şi oboseala din dubla cu KuPS din preliminariile Europa League. În prima parte nu am reuşit un joc prea strălucit, dar după pauză s-a jucat într-un alt ritm, ne-am creat ocazii, însă păcat că am pierdut. Braşovul ar fi putut să câştige mai repede dar şi noi am fost aproape de a închide partida dacă am fi marcat pe final. Mainz o să fie, cu siguranţă, un adversar de alt calibru comparativ cu KuPS, o să fie alt nivel. Va trebui să pasăm foarte bine, să ne facem jocul nostru. Probabil vom fi asediaţi încă din startul partidei, dar va trebui să gestionăm foarte bine jocul. Îmi doresc un rezultat bun pentru a menţine interesul pentru partida din retur, de la Mediaş".

Internaţionalul georgian Akaki Khubutia a mărturisit că speră ca gruparea medieşeană să furnizeze o surpriză în confruntarea din Mainz: "Cu finlandezii, a fost un meci foarte greu la Mediaş, dar este bine că nu am primit gol şi ne-am calificat. Mergem mai departe şi vom juca de la egal la egal cu nemţii de la Mainz. Nu ne sperie, chiar dacă au făcut un sezon foarte bun în Bundesliga. La fotbal totul este posibil. Pot să apară surprize. Câştigătoarea Cupei din Georgia evoluează în liga secundă şi cu toate astea a reuşit să elimine o echipă foarte bună, pe Anorthosis. Cu toţii suntem foarte motivaţi pentru a furniza o surpriză".