Cristi Pustai a revenit la catedră

Cristi Pustai a revenit la catedră

Ediţie de excepţie Medias Mentorship în această seară la Centrul de Documentare şi Informare Gaze Naturale Mediaş. Antrenorul Gazului Metan, Cristian Pustai, a fost mentorul ediţiei şi le-a vorbit tuturor celor prezenţi despre reuşitele din carieră, despre matematică, dar şi despre reuşitele de senzaţie ca tehnician al „lupilor negri”. Îmbrăcat lejer, antrenorul Gazului Metan, a interacţionat cu publicul fix un ceas despre o reţetă de succes care a îmbinat matematica şi fotbalul.

“Amîndouă îmi plac foarte mult, au fost etape din viaţa mea. La catedră mi-a plăcut foarte mult. Eu consider matematica un hobby necesar. Cu elevii este diferit de lucrat dacă am face o comparaţie cu fotbaliştii. În şcoală eşti mai responsabil pentru că lucrezi cu oameni pe care trebuie să îi modelezi, să le oferi un drum în viaţă, în timp ce la fotbal munceşti cu unii jucători aflaţi la final de carieră, care sînt mai greu de schimbat. În orice domeniu omul este cel care contează dar să ştiţi că la catedră era mult mai greu”, a explicat Pustai.

Cristi Pustai a jucat pe postul de atacant. Echipele la care a evoluat sînt CS Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba-Iulia şi Chimica Tîrnăveni.

“Fotbalul l-am început înainte de a cunoaşte matematica. Marele meu regret este că nu am jucat nici un minut în liga întîi. Din păcate am evoluat doar în divizia B unde am înscris în jur de 150 de goluri”, a mai adăugat tehnicianul medieşenilor, care a oferit şi o reţetă a succesului pentru gruparea pe care o conduce.

Antrenorul Gazului a vorbit şi despre strategia pe care un tehnician trebuie să o aibă pentru a avea succes:

Foarte multă muncă, răbdare, mai ales în momentele grele, continuitate pe banca tehnică, o politică bună de transferuri dar şi respectul între jucători şi antrenori”.

Cristi Pustai a calificat-o pe Gaz Metan în Europa League, unde a fost eliminată în play-off de Austria Viena. În acest moment, echipa lui Pustai se află pe locul 8 în Liga 1, cu 12 puncte.