Medieşenii îl ameninţă pe Eric cu sancţiuni drastice

Medieşenii îl ameninţă pe Eric cu sancţiuni drastice

Oficialii clubului Gaz Metan Mediaş au luat foc după ce au văzut pe site-ul oficial al echipei Karpaty Lvov că gruparea ucraineană s-a înţeles pe patru ani cu jucătorul Eric pentru un transfer. Medieşenii îl atenţionează pe brazilian că ar putea să îşi piardă dreptul de a mai activa în fotbalul profesionist în cazul în care nu se va întoarce la Gaz Metan, echipă cu care are încheiat un contract.

Oficialii clubului din Mediaş au publicat un comunicat prin care anunţă că negocierile şi pretinsul acord de transfer ce au avut loc între jucătorul Eric de Oliveira şi clubul Karpaty Lvov încalcă în mod flagrant dispoziţiile articolului 17.5 din Regulamentul FIFA privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, iar acest lucru va atrage sancţiuni atât pentru jucător cât şi pentru gruparea ucraineană.

"Având în vedere mesajul apărut pe site-ul oficial al Clubului ucrainean Karpaty Lvov privind pretinsul transfer al jucătorului Eric de Oliveira, Clubul Gaz Metan Mediaş doreşte să aducă la cunoştiinţa publicului următoarele aspecte:

Transferul anunţat a fost realizat în mod nelegal şi abuziv, fără înştiinţarea, participarea sau acordul clubului nostru. Reamintim faptul că între Clubul Gaz Metan Mediaş şi Clubul brazilian Atletico Metropolitano a fost încheiat în data de 28.06.2007 acordul de transfer pentru jucătorul Eric de Oliveira, acesta din urmă fiind transferat în mod definitv la clubul nostru în noiembrie 2010.

În consecinţă, întrucât jucătorul Eric de Oliveira a fost legitimat la Clubul Gaz Metan Mediaş, orice discuţii, negocieri sau acord intervenite între acesta şi Clubul Karpaty Lvov sunt nule şi inopozabile subscrisei. Mai mult, negocierile şi pretinsul acord de transfer ce au avut loc între jucătorul Eric de Oliveira şi Clubul Karpaty Lvov încalcă în mod flagrant dispoziţiile articolului 17.5 din Regulamentul FIFA privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, care sancţionează expres persoanele aflate sub incidenţa reglementărilor FIFA (oficiali ai cluburilor, agenţii de jucători, jucătorii, etc.) care, prin acţiunile lor, provoacă şi încurajează încălcarea contractelor încheiate între cluburi şi jucători, în vederea facilitării transferului respectivilor jucători.

Prin acţiunile sale recente, jucătorul Eric de Oliveira a încălcat nu numai reglementarile FIFA dar şi cele ale UEFA şi FRF, motiv pentru care Clubul Gaz Metan Mediaş va declanşa procedurile disciplinare împotriva jucătorului, proceduri ce pot avea ca rezultat inclusiv interdicţia acestuia de a mai activa în viitor ca jucător profesionist de fotbal"
, se arată în comunicatul clubului Gaz Metan Mediaş.