PITICUL MINUNE : Luxemburg 0-2 Romania

PITICUL MINUNE : Luxemburg 0-2 Romania

Nationala Romaniei a schiopatat serios pana la primul gol, insa a bifat o victorie importanta in economia calificarii in Luxemburg, scor 2-0.

Preliminarii Euro 2012 | Victorie fara stralucire: Luxemburg - Romania 0-2 Avand in vedere ca Belarusul si Bosnia disputau un meci direct, romanii tinteau apropierea de cele doua formatii cu care se bat pentru barajul care asigura inca o sansa pentru Euro 2012. Astfel, Piturca debuta intr-un nou mandat pe banca nationalei in fata amatorilor luxemburghezi, pe care „tricolorii” visau sa ii bata cat mai clar, pentru a-si consolida moralul inaintea partidei decisive cu Franta, de saptamana viitoare.

Absolut incredibil, luxemburghezii s-au aruncat in atac, iar o mica eroare a lui Tatarusanu se putea transforma intr-un dezastru pentru „ai nostri”, intrucat Joachim a avut golul de 1-0 in varful bocancului, dar l-a luat la tinta pe portarul nostru. Blaise este si el aproape de gol la o lovitura de cap din centrul careului (`6), iar Marica replica printr-o lovitura de cap care a trecut milimetric pe langa buturile lui Joubert (`7). Ofensiva inca din start, echipa gazda continua sa preseze, Da Mota fiind foarte aproape sa inscrie dupa un sut-centrare care il lasase masca pe Tatarusanu (`19). Avantul gazdelor incepe sa se stinga, iar dupa cateva centrari plouate in careul lui Joubert, romanii deschid scorul prin Torje, care a reluat in forta din 11 metri un balon balbait in careul gazdelor dupa o centrare excelenta a lui Matel (`34). Chiar inainte de pauza, Romania face 2-0 dupa ce Torje scapa singur cu Joubert, il dribleaza pe acesta si inscrie in poarta goala pentru a dubla avantajul tricolorilor dupa 45 de minute de joc, in care nationala lui Piti a tremurat serios pe alocuri.

Jocul scade in ritm in partea secunda, nationala noastra dand impresia ca se menajeaza pentru partida cu Franta, de miercuri. Luc Holtz nu mai risca in atac, iar gazdele devin o echipa de pluton, care se multumeste sa impiedice fiecare actiune a echipei noastre. Galamaz se accidenteaza si este inlocuit de Chiriches, Piturca il odihneste pe Torje si il protejeaza de un eventual cartonas rosu, iar Marica rateaza doua sanse bune pana sa fie inlocuit. Acestea au fost coordonatele unei reprize secunde extrem de slabe, in urma careia nationala noastra s-a impus cu 2-0 si a bifat o victorie necesara in Ducat.

In urma acestui rezultat si a victoriei Bosniei in Belarus, Romania ocupa locul 4 in Grupa D, la 2 puncte in spatele Bosniei si la un singur punct in urma Belarusului. Astfel, o eventuala victorie cu Franta ar cantari enorm in ecuatia calificarii, nationala noastra putand sa emita pretentii la pozitia secunda in aceste conditii.


Luxemburg – Romania 0-2 (0-2)
Stadion:
Josy Barthel (Luxemburg). | Spectatori: 2.812
Au marcat:
Torje `34, `45
Cartonase galbene:
Torje `19, Goian `66, Nicolita '90+3
Cartonase rosii: -.

Luxemburg: Joubert – Schnell, Gerson, Hoffmann (`77 Bukvic), Blaise - Mutsch, Payal, Bettmer, Leweck - Joachim (`46 Kitenge), Da Mota (`61 Janisch).
Rezerve: Martino, Pedro, Oberweis, Bensi.
Antrenor:
Luc Holtz.

Romania: Tatarusanu – Matel, Galamaz (`63 Chiriches), D.Goian, Rat – Cocis, C.Lazar, Cr.Tanase – Torje (`76 Nicolita), Marica (`87 B.Stancu), G.Bucur.
Rezerve: Pantilimon, Latovlevici, Bourceanu, Zicu.
Antrenor:
Victor Piturca.