S-a sfarsit totul:Romania egal cu Franta

S-a sfarsit totul:Romania egal cu Franta

Romania a terminat la egalitate cu Franta, 0-0, in prima partida desfasurata pe National Arena, si are nevoie de un miracol pentru a mai prinde locul 2 in grupa, care duce la baraj.

Preliminarii Euro 2012 | Egal nefolositor: Romania - Franta 0-0

Ca sa poata spera in continuare la calificarea la Campionatul European de anul viitor, Romania trebuia sa invinga Franta, liderul grupei D. Anul trecut, la Paris, romanii au fost la zece minute de a scoate o remiza, insa o greseala grava de arbitraj a schimbat soarta acelui meci.

Banel Nicolita a fost primul jucator roman care a pus in pericol poarta adversara, lovitura sa libera, din minutul 5, fiind respinsa in corner de Lloris. Din pacate, terenul de pe National Arena a cedat foarte repede si cele doua echipe aveau probleme mari in a combina inca din minutul 20. Nicolita a executat din nou foarte bine o lovitura libera, in minutul 29, respinsa si aceasta de Lloris. Dupa ce la incalzire s-a accidentat Cristi Sapunaru, Romania a ramas si fara Costin Lazar, care a avut aceeasi soarta in minutul 43, el fiind inlocuit cu Bogdan Stancu.

Abia dupa o ora a avut si Tatarusanu ceva de munca, acesta intervenind foarte bine in fata lui Benzema, care se afla intr-o pozitie periculoasa pentru noi. Ribery si-a facut simtita prezenta abia in minutul 67, cand a trecut printre Bourceanu si Rat si a sutat la coltul lung, insa nu a prins cadrul portii. Un minut mai tarziu, Marica nu a reusit sa trimita mingea in poarta din sase metri, dupa ce a fost servit excelent de Stancu. Dupa ce Bosnia a invins Belarusul, Romania avea nevoie de victorie pentru a nu fi ca si eliminata, insa nu a reusit sa o obtina si 99,99% nu va merge vara viitoare in Polonia si Ucraina.

Ca sa prinda locul la baraj, Romania are nevoie de sase puncte in urmatoarele doua meciuri, iar Bosnia sa obtina maxim un punct din dubla cu Luxemburg si Franta, lucru ce pare imposibil.

Filmul meciului

Min. 5: Lloris respinge in corner lovitura libera executata de Nicolita;
Min. 29: Nicolita executa din nou foarte bine o lovitura libera, Lloris respinge iarasi in corner;
Min. 47: Rami trimite pe langa poarta de la 20 de metri;
Min. 67: Mare ocazie pentru Franta! Ribery trece printre Bourceanu si Rat, trage la coltul lung, dar nu prinde poarta;

Romania - Franta 0-0
Stadion: "National Arena" - Bucuresti
Marcatori: -
Cartonase galbene: Tanase '14, Cocis '54, Goian '69, Nicolita '84 / M'Vila '26

Romania: Tatarusanu - Luchin, Chiriches, Goian, Rat - Bourceanu, Lazar (Stancu '43) - Cocis, Tanase, Nicolita - Marica (Bucur '90)
Rezerve neutilizate: Pantilimon, Niculae, Latovlevici, Moti, Matel
Antrenor: Victor Piturca

Franta: Lloris - Sagna, Abidal, Rami, Evra - M'Vila, Martin - Cabaye (Nasri '76), Valbuena (Remy '71), Ribery - Benzema
Rezerve neutilizate: Mandanda, Koscielny, Nasri, Reveillere, Malouda, Diarra
Antrenor: Laurent Blanc

Arbitru: Howard Webb (Anglia).