Totul despre Gaz Metan - FCM Targu-Mures

Totul despre Gaz Metan - FCM Targu-Mures

Cristani Pustai: "Momentan avem doar 9 puncte, dar urmează două meciuri consecutive pe teren propriu, iar dacă le vom câştiga vom urca în clasament cu siguranţă''

Tehnicianul Cristani Pustai a declarat că FCM Târgu-Mureş Avancronica meciului Gaz Metan Medias - FCM Targu-Mureseste o echipă bună, care nu trebuie neglijată: "Întâlnim FCM Târgu-Mureş, o echipă bună care nu trebuie neglijată, deşi nu a avut un start de campionat strălucit. Dacă ne luăm după simetria rezultatelor noastre de până acum ar trebui să urmeze un meci bun. Sper că jucătorii vor fi conectaţi la importanţa acestui joc şi că vom obţine toate punctele puse în joc. Momentan avem doar 9 puncte, dar urmează două meciuri consecutive pe teren propriu, iar dacă le vom câştiga vom urca în clasament cu siguranţă".

Matematicianul Pustai consideră că după duşul rece de la Ploieşti, în compania Astrei, ar trebui să urmeze...una caldă, respectiv o victorie care să-i menţină la zero în "clasamentul adevărului".

Atacantul Cristi Bud a declarat că s-a reacomodat rapid la Mediaş şi că speră ca Gaz Metan să ia toate cele 3 puncte din meciul cu Târgu-Mureş: "Ne aşteaptă o partidă destul de grea, Târgu-Mureş are o echipă cu jucători buni şi experimentaţi, dar sperăm că vom câştiga. Reacomodarea a fost rapidă, deoarece deja îi ştiam pe majoritatea colegilor şi pe antrenorul Cristi Pustai. Şi Târgu-Mureş a fost interesată de mine, dar am ales cu sufletul şi am venit la Mediaş. Nu îmi doresc neapărat să înscriu, cel mai important e să câştigăm".

Singura incertitudine din lotul gazist pentru partida de luni rămâne Jasmin Trtovac, în timp ce de la Paul Pârvulescu se aşteaptă revenirea la forma sportivă care l-a consacrat şi care îl propulsase aproape de un transfer la Dinamo.

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Fl.Lazăr, Frăsinescu, Vukadinović - Hoban, Todea, Breeveld, Cip.Petre - Bawab, Bud; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Al.Muntean, Raúl del Campo, Dudiţă; Incert: Trtovać; Suspendaţi: -

Gaz Metan Mediaş s-a calificat miercuri în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins cu scorul de 1-0 (0-0) formaţia de liga a doua CF Brăila, pe terenul acesteia.
CF Brăila (II) - Gaz Metan Mediaş 0-1 (0-0), stadion "Municipal", Brăila
A marcat: Cosmin Frăsinescu (48)
Brăila: Budur - Bosoi, Călin, Dăniţă, Necoară - V. Stan, Olenic (Ndigwe 46), M. Voicu, G. Costache - Borbely (Moise 75), Henry (Pânzaru 57). Antrenor: Viorel Ion
Gaz: Vâtcă - Frăsinescu, Ciucă, Muth, Buzean - R. Zaharia, Bozeşan, R. Avram, Pârvulescu (Gaspar 69) - D. Roman, Liţu (Covaciu 89). Antrenor: Cristian Pustai.
Arbitru: Emil Voicu (Bacău); Asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) şi Vladimir Urzică (Piatra-Neamţ).

ULTIMUL MECI (Astra Ploieşti - Gaz Metan Mediaş 2-0)
Au marcat: 1-0 Sorin Strătilă (29), 2-0 Kehinde Fatai (90)
Astra: Lung Jr. - Măţel, Goian (Găman '61), Bruno Miguel, Junior Moraes - Seto, N'Doye - Strătilă (Stan '62), Băjenaru, Udoji - Miranda (Fatai '74). Antrenor: Marius Şumudică.
Gaz: Pleşca - Zaharia (Roman '66), Fl. Lazăr, Frăsinescu, Vukadinovici - Hoban, Todea, Nicandro (Pârvulescu '46), C. Petre - Bawab (Bozeşan '72), Bud. Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: N'Doye '51, Goian '57, Miranda 66, Lung Jr. '85 - Bud '51, Frăsinescu '57, Todea '58.



FCM Târgu-Mureş


Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat că s-ar mulţumi şi cu un egal la Mediaş: "Vom avea un meci greu la Mediaş, unde revin cu plăcere, fiindcă am antrenat cândva Gazul. Pornim cu şansa a doua. S-a văzut forţa Gazului în meciul cu Steaua. Experienţa europeană le-a dat şi curaj, nu mai au frica din urmă cu două-trei ani. Noi am învins în Cupă şi sperăm să ne revenim. Am mulţi jucători indisponibili, aşa că m-aş mulţumi cu un meci egal. Nu comentez nimic despre scandalul din Can Can, treaba mea e să antrenez, nu să dau explicaţii la unele articole inventate".

Victoraş Astafei s-a ales cu o semipareză facială dreapta şi cu afectarea auzului după accidentarea gravă din partida cu Astra, dar cariera sa nu este în pericol. Medicul lui FCM Târgu-Mureş, Gabriel Koszorus, a declarat că Astafei ar putea scăpa doar cu o asimetrie facială, dar este obligat la două luni de repaus total. Directorul executiv al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, dr. Adrian Mureşan, a precizat că mijlocaşul trebuie să se prezinte periodic la control pentru investigaţii, dar că poate juca fotbal în continuare. În partida cu Astra Ploieşti (2-2), Victoraş Astafei s-a ciocnit cap în cap cu Alexandru Ţigănaşu, de la echipa ploieşteană, fiind diagnosticat cu "fractură de os temporal, fără deplasare şi fără complicaţii".

Tot pe lipsa absenţilor figurează şi Issa Ba care a primit în jocul cu U-Cluj al 4-lea cartonaş galben şi va fi suspendat o etapă.

FCM are probleme şi cu fundaşul stânga Szilagyi Lorand, care va rata următoarele 3 meciuri din cauza cheagului de sânge de la genunchi.

Echipa probabilă: Albuţ - E.Nicu, D.Matei, Iencsi, Gugu - Vagner, Ilyeş, Mohammed, Fl.Dan - Sg.Buş, Subotić (Cavalli); Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău; Accidentaţi: Vasilache, Astafei, Didi, Szilagy, Ghionea, Celsinho; Suspendaţi: I.Ba

Meciurile all-time din Liga 1:
12.09.2010: FCM Târgu-Mureş - Gaz Metan Mediaş 1 - 0
06.04.2011: Gaz Metan Mediaş - FCM Târgu-Mureş 0 - 0