Derby-ul etapei se joacă la Mediaș

Derby-ul etapei se joacă la Mediaș

Gaz Metan Mediaș dă de primul adversar dificil din actuala ediție de campionat.

După ce a câștigat fără probleme partidele cu Energia Rovinari și Politehnica Iași, medieșenii primesc duminică vizita BC Mureș Târgu Mureș, una dintre abonatele la podium din această ediție de campionat. Mureșenii au reușit să strângă un buget consistent și au format o echipă solidă prin transferul lui Virgil Stănescu. În ciuda faptului că deocamdată au doar trei jucători străini pe foaia de joc, mureșenii au reușit și ei o serie imaculată de victorii. În ultima etapă, Mureşul a revenit de la -21 de puncte în partida de pe teren propriu cu CSM Bucureşti şi a câştigat în ultimele minute. "Este un meci dificil ținând cont că echipa din Tg Mureş s-a întărit considerabil, au jucători români valoroși, la fel și străini. Cred că Mureșul a tratat superficial întâlnirea cu CSM, care a avut două părți total diferite, primele două în care Mureșul nu a jucat mai nimic şi partea a doua în care s-au apărat aproape perfect, au revenit de la 21 și au câștigat. Pregătim cu foarte mare atenție această partidă", spune Ovidiu Teleabă, antrenorul Gaz Metan Mediaş. Potrivit acestuia, la echipă mai sunt doar doi jucători răciţi, care se vor reface însă până la ora meciului. "Va fi un meci greu pentru ambele echipe, ei sunt puternici în ambele faze. Dar am avut 10 zile pentru a pregăti acest meci, am avut antrenamente grele şi de abia aşteptăm partida. Nu cred că vreuna din echipe este favorită, dar sunt convins că publicul şi terenul propriu sunt în avantajul nostru", spune jucătorul Mediaşului, Craig Moore. Derby-ul etapei se va juca duminică, de la ora 20, în Sala Sporturilor din Mediaş.

Jucătorul american al formaţiei Gaz Metan Mediaş, Craig Moore, este mişcat de tragedia petrecută la Giurgiu dar se simte în perfectă siguranţă la Mediaş.

"E o tragedie când pierzi pe oricine, dar fiind un jucător de baschet american, este cu atât mai trist pentru mine. Eu sunt foarte liniştit la Mediaş, nu am avut probleme, iar fanii şi oamenii din jur sunt foarte, foarte amabili. Oricum, oriunde ai fi, chiar şi acasă, trebuie să fii tot timpul atent. Pentru că poţi păţi ceva chiar şi pe stradă", spune Moore. Ovidiu Teleabă, antrenorul echipei, se declară şocat de evenimentele tragice petrecute la Giurgiu. "Sunt şocat, sunt consternat. E anul 2011, asemenea lucruri nu ar trebui să se întâmple. Nu am foarte multe cuvinte de spus, dar îmi pare foarte rău pentru familia jucătorului, trec prin momente groaznice acum", spune Teleabă. TurnulSfatului.ro