Macelariti pe teren propriu Gaz Metan 2-5 U Cluj

Macelariti pe teren propriu Gaz Metan 2-5 U Cluj

U Cluj avea deja, in minutul 20, 3-0 la Medias, dubla Cristea si gol Marinescu, insa pana la pauza Gaz Metan reduce din diferenta prin reusita lui Cristi Bud. In a doua repriza, Sepcile Rosii mai inscriu prin Tony si Cristea, iar mediesenii prin Hoban. U Cluj urca astfel, cu aceasta victorie, pe locul 2 in Liga 1.
Etapa trecuta, Gaz Metan invinsese pe FCM Targu Mures cu 2-1 si avea un moral bun pentru intalnirea cu Sepcile Rosii. Mai mult, mediesenii nu aveau nicio accidentare sau suspendare in lot, astfel ca asteptarile erau destul de mari pentru obtinerea celor trei puncte.

Cristi Pustai declarase ca se asteapta la un meci spectaculos, cu multe goluri. Si nu s-a inselat! Dupa nici 20 de minute, tabela arata 3-0 in favoarea oaspetilor, dupa un inceput mai slab al lui Gaz Metan Medias.

Noroc cu carul pentru Sepcile Rosii in debutul partidei: o minge trimisa de Tony este respinsa gresit de medieseni, iar Cristea reia impecabil pentru 1-0 (5). Nici nu apuca bine mediesenii sa isi revina din surpriza ca se face 2-0, Cristea reusind dubla cu un sut din interiorul careului, profitand de o neatentie in flancul drept al apararii gazdelor (13). Mediasul riposteaza chiar la faza urmatoare, insa Todea trimite putin pe langa poarta. Tot clujenii sunt cei care o baga in ate, Marinescu patrunzand in careu si inscriind si el, pentru 3-0, cu un sut la coltul lung (19). Pustai muta ofensiv, inlocuindu-l pe Trtovac cu Pirvulescu. Gazul insista la poarta lui Popa, insa nu concretizeaza nici prin Todea, de la 3 de metri (22), nici prin Bawab (30) sau Vukadinovic (30). Cel care reuseste sa il invinga pe Popa este Cristi Bud, cu un sut din 4 metri, dupa ce in prima instanta portarul Universitatii incercase fara succes sa retina (33).

Repriza a doua este mult mai echilibrata, cu multe ocazii de ambele parti. Mediasul cere un penalty la o cadere in careu a lui Cristi Bud, dar Balaj nu da nimic (52). In minutul 63, Tony face 4-1 pentru echipa sa, finalizand chiar de langa Markovici, fara sperante pentru Plesca, iar dupa o ocazie a lui Petre la poarta lui Marius Popa, Adrian Cristea face spectacol in cealalta jumatate si il dribleaza pe Plesca pentru 5-1. In prelungiri, Hoban reduce din diferenta, cu un gol din lovitura libera.

"Parcă jucătorii noştri au fost statui. O cam facem de oaie din când în când. E adevărat că am întâlnit o echipă solidă, cu jucători foarte valoroşi"-Ioan Horoba

Gaz Metan Medias – Universitatea Cluj 2-5 (1-3)

Marcatori: Cristi Bud 33, Hoban 90+1 / Adrian Cristea 5, 13, 77 Marinescu 19, Tony 63
Cartonase galbene: Bawab 59
Cartonase rosii: -

Gaz Metan Medias:
Plesca – Trtovac (Parvulescu 27), Fl. Lazar, Z. Markovici, Vukadinovici - Cr. Todea (Frasinescu 46), Breeveld (Zaharia 87)- Hoban, Bawab, C. Petre – Bud
Rezerve: Vatca – Buzean, Litu, D.Roman
Antrenor: Cristi Pustai

Universitatea Cluj: Matache - S. Achim, Abrudan, Szukala, Grecu - Al. Pacurar (Bostina 66), L. Marinescu, E. Bazzi - Ad. Cristea (Grozav 85), N. Tony (Niculescu 78), Cojocnean
Rezerve: Matache – Mendy, Pele, Ungurusan
Antrenor: Ionut Badea

Partida a fost condusa la centru de arbitrul Cristian Balaj (Baia Mare) , ajutat la cele doua tuse de Sebastian Gheorghe (Suceava), respectiv Gabriel Stroe (Pitesti); Rezerva: Florin Ghimbasan (Brasov).
Stadion: "Gaz Metan" - Medias