Pandurii - Gaz Metan , in aceasta seara ora 18

Pandurii - Gaz Metan , in aceasta seara ora 18

Antrenorul Cristian Pustai speră ca echipa sa să nu mai aibă sincope în joc şi să înceapă să acumuleze puncte, chiar din meciul cu Pandurii: "Urmează, după această pauză binevenită pentru echipa noastră, un joc important şi foarte greu în acelaşi timp, cu Pandurii Târgu-Jiu. Întâlnim o echipă care a fost, se pare, revelaţia acestui început de campionat, care joacă foarte ofensiv, într-un modul 4-3-3, înscrie foarte multe goluri şi care, chiar şi în momentele în care a pierdut, cum ar fi jocul cu Astra pe teren propriu, a avut foarte multe situaţii de a înscrie. Pandurii Târgu-Jiu a jucat bine în ultimele etape de campionat şi, deşi a luat un singur punct în ultimele două jocuri, la Târgu Mureş, ambele partide au fost dominate de echipa gorjeană".

"Sper ca noi să ne adunăm după această pauză şi să fim acea echipă care nu mai are oscilaţii, care nu mai are sincope şi să încercăm, începând cu partida de luni seara, să acumulăm puncte, pentru că deja campionatul se duce, începe să se împartă în două grupe. Important este orice punct obţinut cu Pandurii, pentru că este o echipă cu care ne luptăm ca la final să ne clasăm pe un loc cât mai bun şi atunci orice rezultat direct favorabil nou este foarte bun", a adăugat antrenorul lui Gaz Metan.

Pustai a precizat, totodată, că nu are probleme de lot, cu excepţia lui Roman. "Singurul jucător indisponibil este atacantul Dan Roman, care în această perioadă s-a accidentat, a suferit o entorsă, în rest nu sunt probleme de lot şi sper să nu apară altele până la jocul cu Pandurii".

Medieşenii au găsit vinovatul pentru ruşinea cu "U". Cu trei goluri marcate de pe partea lui, sârbul Trtovac a fost găsit ţap ispăşitor. Fundaşul s-a apărat motivând după meci că a avut dureri la picior, iar şefii s-au supărat şi mai tare. Horoba vrea acum să-l şi amendeze şi crede că Trtovac nu va mai juca în curând. "El a jucat accidentat şi nu ne-a spus, iar pentru asta va fi sancţionat şi probabil că-şi va pierde şi locul în echipă", a spus Horoba. Problemele medicale ale lui Trtovac sunt însă mai vechi. Fundaşul are o bătătură în călcâi, care îi provoacă dureri. Sârbul a vrut să se opereze în vară, dar atunci s-au opus şefii, pentru că nu-şi permiteau să-l piardă între o lună şi două luni. Jucătorul a evoluat în mai multe întâlniri cu infiltraţii şi a urmat un tratament menit să-i amelioreze durerile.

Echipa probabilă: Pleşca - R.Zaharia, Fl.Lazăr, Z.Marković, Vukadinović - Hoban, Todea, Breeveld, Cip.Petre - Bawab, Bud; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Al.Muntean, Raúl del Campo, Dudiţă, D.Roman
17.10.2011, Târgu-Jiu, Stadion: "Municipal-Tudor Vladimirescu", ora: 18:00, live Digi TV
Arbitru: Alexandru Deaconu (Bucureşti)
Pandurii Târgu-Jiu - Gaz Metan Mediaş
Palmares: 6 1 2 3 2-5
Primul meci: 1-2 la Mediaş, în 14 august 2008

Gaz Metan Mediaş este singura echipă din Liga 1 care nu a remizat niciodată în acest sezon.

Meciurile all-time din Liga 1:

2008-2009: Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu-Jiu 2-1
2008-2009: Pandurii Târgu-Jiu - Gaz Metan Mediaş 1-0
2009-2010: Pandurii Târgu-Jiu - Gaz Metan Mediaş 0-0
2009-2010: Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu-Jiu 1-0
2010-2011: Pandurii Târgu-Jiu - Gaz Metan Mediaş 0-0

-Antrenorul Petre Grigoraş a declarat că îşi doreşte să obţină şase puncte în următoarele două meciuri din Liga 1, cu Gaz Metan Mediaş şi Universitatea Cluj: "Ne dorim şase puncte din următoarele două partide. E adevărat că întâlnim două echipe puternice, una care s-a prezentat foarte bine în cupele europene şi alta care a avut într-adevăr rezultate contradictorii, dar a câştigat şi meciuri în deplasare. Normal că din confruntările cu Gaz Metan şi Universitatea Cluj şase puncte ar fi ideale şi ar fi ceva senzaţional pentru noi. Ne gândim acum la prima partidă cu Gaz Metan şi vrem să luăm trei puncte la acest meci, după aceea vom vedea ce va mai fi".

Petre Grigoraş a precizat că pauza prilejuită de meciurile naţionalelor a fost benefică pentru pregătirea echipei sale: "Au fost două săptămâni mai delicate şi mai grele pentru că ne-am antrenat fără să jucăm, fără să avem motivaţie. Sper că această pauză ne-a prins bine şi meciurile care vor urma să demonstreze că a fost o pauză benefică. Ne aşteaptă jocuri foarte dificile cu adversari puternici şi avem într-o perioadă foarte scurtă trei meciuri pe teren propriu, două în campionat şi unul în cupă. Sper că echipa va fi bine pusă la punct de vedere fizic şi psihic. Sperăm ca rezultatele să fie pozitive şi ne dorim din tot sufletul să nu mai repetăm rezultatul din ultima partidă de pe teren propriu".

El şi-a felicitat jucătorii pentru modul cum s-au pregătit: "Ţin să-i felicit pe jucători pentru modul în care s-au prezentat în această perioadă de pauză. Nu a fost zi în care să nu fiu mulţumit de modul cum s-au prezentat la antrenament, s-au prezentat la capacitate maximă şi acest lucru îmi dă speranţe că putem să învingem în primul meci pe care îl vom avea acasă. Sper să ne prezentăm din punct de vedere al jocului ca şi la meciul cu Astra, pentru că am mai spus, chiar dacă a fost un eşec jocul a dat satisfacţie şi nu cred că se va mai repede vreodată aşa ceva pentru noi, să joci bine, să ai ocazii dar să pierzi la final".

De joi s-au alăturat lotului şi cei trei jucători care s-au aflat la pregătire cu naţionala de tineret şi au evoluat în partida cu Franţa: Rada, Pleaşcă şi Maxim.

Echipa probabilă: Mingote - Ad.Rusu (Pleaşcă), O.Viera, Cardoso, Al.Vlad - Nistor, Pintilii, Voiculeţ - Štromajer, Lemnaru, Vranjes ; Antrenor: Petre Grigoraş; Accidentaţi: Băcilă; Suspendaţi: -