Totul despre Gaz Metan - U Cluj

Totul despre Gaz Metan - U Cluj

Cristian Pustai: "Atât Universitatea Cluj cât şi Gaz Metan sunt echipe spectaculoase, cu apetit ofensiv şi sper că sâmbătă vom vedea un meci atractiv, cu multe goluri şi pe care îl vom câştiga"
Antrenorul Cristian Pustai a declarat că se aşteaptă la un meci spectaculos cu Universitatea Cluj, cu multe goluri, şi că speră ca formaţia sa să fie învingătoare. "Universitatea Cluj este o echipă foarte bună, o echipă cu obiective îndrăzneţe pentru acest an. Au un antrenor tânăr, foarte bun, iar jucătorii sunt la fel de buni şi experimentaţi. Sper ca sâmbătă să încheiem acest ciclu de patru jocuri cu o victorie. Deşi am avut o serie de evoluţii oscilante pe teren propriu am dovedit că am câştigat maturitate. Experienţa noastră din Europa League cred că şi-a spus cuvântul, pentru că la toate meciurile de acasă am arătat un joc bun şi foarte bun de fiecare dată. Atât Universitatea Cluj cât şi Gaz Metan sunt echipe spectaculoase, cu apetit ofensiv şi sper că sâmbătă vom vedea un meci atractiv, cu multe goluri şi pe care îl vom câştiga", a spus Pustai.

Principalul avantaj al medieșenilor în meciul de sâmbătă rămâne terenul propriu, crede Pustai: "Întâlnim sâmbătă o echipă foarte bună din campionatul nostru, o echipă, care în acest an are obiective îndrăznețe și o echipă cu un joc bun și cu jucători, care au demonstrat, și în acest campionat, și de-a lungul anilor, că au valoare. Un antrenor tânăr, un foarte bun coleg și prieten la licența PRO, dar să sperăm că sâmbătă vom închide acest ciclu de patru jocuri cu o victorie, și să acumulăm cele trei puncte puse în joc, pentru a urca în clasament acolo, undeva, unde este locul nostru".

După foarte mult timp, Gaz Metan Mediaș are lotul complet înaintea unui meci din Liga 1. "Nu ne confruntăm pentru acest meci cu accidentări, ăsta e cred primul lucru bun ce-l putem semnala, nu avem suspendați, așa că premisele pentru un joc frumos și, să sperăm, o victorie ar fi pentru acest meci de sâmbătă", a spus Pustai.

Echipa probabilă: Pleşca - Trtovać, Fl.Lazăr, Z.Marković, Vukadinović - Hoban, Todea, Breeveld, Cip.Petre - Bawab, Bud; Antrenor: Cristian Pustai; Accidentaţi: Al.Muntean, Raúl del Campo, Dudiţă; Suspendaţi: -

Medieşenii vor să întărească atacul. Tehnicianul Cristi Pustai testează începînd de ieri un atacant de origine sârbă. În vîrstă de 27 de ani, Darko Lukanovici a imigrat în tinereţe în Suedia unde a jucat la Malmo FF un sezon iar apoi timp de patru ani a jucat în Belgia la Antwerp, formaţie pentru care a marcat de 11 ori în 54 de partide. În sezonul 2009-2010 atacantul a ajuns în Spania, la Atletico Ciudad, echipă pentru care a evoluat în 20 de jocuri în care a marcat şapte goluri. Lukanovic este liber de contract şi a efectuat ieri primul antrenament cu gruparea medieşeană.
Asa cum si-a obisnuit suporterii, dupa o infrangere a urmat o victorie, Gazul trecand fara emotii prea mari de FCM Targu-Mures. Iordanianul Thaer Bawab a fost din nou cel mai bun de pe teren, reusind o dubla si a ajuns la 4g marcate in Liga 1. Prin acest succes, "gazistii" au urcat pe locul 8 in clasament, fiind cu un punct deasupra Stelei. Va urma acum un meci greu cu "U" Cluj, echipa care este extrem de familiarizata cu stadionul din Medias intrucat joaca aici de cateva luni bune meciurile considerate pe teren propriu. Acum un sezon, Gazul i-a luat lui U 4p din 6 si spera si maine sa-si fructifice avantajul terenului propriu. Obiectivul mediesenilor este doar victoria pentru a urca in clasament si a ajunge in zona cupelor europene.

Universitatea Cluj


Antrenorul Ionuţ Badea consideră că meciul cu Gaz Metan, de la Mediaş, unde "U" a jucat până acum meciurile de acasă, este deschis oricărui rezultat şi că nu există o favorită. "Meciul acesta este o prefaţă a revenirii noastre acasă. Ne-am simţit foarte bine la Mediaş în tot acest timp, am fost primiţi bine, iar acum vom fi oaspeţi. Gaz Metan este o echipă închegată, puternică, omogenă, cu un antrenor care studiază foarte mult, dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Nu există o favorită pentru acest joc, este un meci deschis oricărui rezultat", a declarat Badea.

Tehnicianul "studenţilor" crede că Gaz Metan este o echipă bună, în ciuda rezultatelor oscilante din primele 8 etape: "Gaz Metan mai are momente de suferinţă în joc, dar sunt o echipă puternică, ca dovadă stă faptul că au făcut meciuri bune în Europa League. Pustai este un anrenor bun, care studiază mult şi are experienţă. Nu este o favorită în acest meci, ambele echipe sunt bune".

Octavian Abrudan aşteaptă meciul cu Gaz Metan şi explică modul în care Universitatea Cluj ar trebui să evolueze. "Am fost egalaţi cu Târgu-Mureş, Chiajna, au fost şi greşeli de arbitraj, dar, în primul rând, noi trebuie să fim puternici, să nu ne ascundem după ghinoane sau să acuzăm arbitrajele. Dacă ne facem jocul uşor, atunci nu vom avea probleme, vom câştiga cu Mediaşul, de noi depinde rezultatul final. Sper să fim suficient de puternici să nu trăim cu emoţii finalul, aşa cum s-a întâmplat în partide", a explicat Abrudan.

Gabriel Machado a fost suspendat 2 meciuri şi amendat cu 2.000 de lei, pentru eliminarea sa din meciul cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, a decis Comisia de disciplină din cadrul LPF. "Nu ştiu de ce arbitru Haţegan mi-a dat roşu. Nu l-am lovit pe Lucian Cazan şi se vede asta şi pe reluări. Dacă dădeam cu cotul, înţelegeam. Acum o să stau pe tuşă două etape fără nici un motiv...", a spus Machado. "Nu a fost o fază de cartonaş roşu la Machado. A fost un duel normal, dar arbitrul a dictat eliminare, ceea ce va atrage după sine şi alte comentarii", a spus Ionuţ Badea.

Echipa probabilă: Matache - S.Achim, Abrudan, Szukała, G.Mendy - Păcurar, L.Marinescu, Boştină - Cojocnean, Ad.Cristea, Cl.Niculescu; Antrenor: Ionuţ Badea; Accidentaţi: -; Suspendat: Machado (2 etape)

Meciurile all-time din Liga 1:
1947-1948: Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş 5-2
1947-1948: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Cluj 2-4
2006-2007: Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş 2-0
2006-2007: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Cluj 0-0
2010-2011: Gaz Metan Mediaş - Universitatea Cluj 3-1
2010-2011: Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş 2-2