Ovidiu Teleabă: "Eu am comis această greşeală imensă"

Ovidiu Teleabă: "Eu am comis această greşeală imensă"

Sâmbătă seară cel mai aşteptat meci din cadrul etapei a 8-a a avut un deznodământ la care nimeni nu s-ar fi aşteptat. În minutul şapte al partidei Ovidiu Teleabă l-a schimbat pe Drăguşin cu Scot VanderMeer însă nu şi-a dat seama că pe parchet nu se mai află niciun alt sportiv autohton. Astfel medieşenii au avut simultan pe teren 5 jucători străini fiind vorba de Ivanovic, Howell, Mitchell, VanderMeer şi Moore, însă nimeni staff-ul tehnic al gazdelor nu şi-au dat seama de acest fapt, nici antrenorul secund, nici directorul tehnic şi nici cei 7 jucători aflaţi pe bancă de rezerve.

În schimb Ionuţ Georgescu a fost cel cu ochii "de vultur" care a sesizat greşeala adversarului în momentul în care s-a produs însă a aşteptat ca Mitchell să arunce o liberă pentru ca adversarul să nu o sesizeze şi să o remedieze în afara jocului efectiv. Mitchell a marcat prima liberă, iar prahovenii au sărit în sus de bucurie, însă nu pentru reuşita americanului ci pentru faptul că au câştigat partida la masa verde, cu 20-0, iar gazdele nu au primit nici măcar punctul de înfrângere. Până la urmă partida a continuat, chiar dacă se cunoştea rezultatul final, iar CSU Ploieşti s-a impus cu scorul de 97-95 după o repriză de prelungiri însă acest rezultat nu se va lua în considerare.
La două zile distanţă de la acest eveniment Total Baschet a reuşit să stea de vorbă cu tehnicianul mediaşului care ne-a vorbit oficial pentru prima dată după partida cu CSU PloieştiOvidiu Teleabă a dorit să îşi asume întraga vină pentru "greşeala imensă" pe care a comis-o. Referitor la viitorul său la Gaz Metan deocamdată este incert deoarece la club va avea loc o şendinţă care va lua decizia dacă partida de etapa viitoare cu BC Timişoara îl va găsi tot pe Teleabă în postura de antrenor principal. Tehnicianul este de părere că nu presiunea jocului a avut un factor determinant şi a dorit să le mulţumească tuturor care sunt alături de el şi de echipă. Întregul interviu vi-l redăm în cele ce urmează.
Ce s-a întâmplat mai exact în partida cu Mediaş ? Cum aţi comis respectiva greşeală ?
Ce s-a întâmplat a văzut toată lumea, am făcut o schimbare greşită, am jucat cu cinci jucători străini pe teren la un moment dat şi practic acolo s-a încheiat jocul. A fost greşeala mea, mi-o asum în totalitate. Am avut o discuţie cu preşedintele clubului atât în pauza meciului cât şi la final, m-a asigurat de suportul dânsului. O să am o discuţie şi cu jucătorii echipei pentru a vedea care este starea de spirit. Dacă se poate să continuăm împreună o să continuăm împreună. Eu am făcut schimbarea, eu am comis această greşeală imensă.
Majoritatea fanilor medieşeni vă susţin ...
Da, aşa este şi vreau să le mulţumesc pentru susţinere. Într-adevăr marea parte a publicului a fost alături de mine şi de echipă şi doresc să le mulţumesc pentru acest lucru.
Credeţi că presiunea jocului şi-a pus amprenta asupra deciziei de a introduce 5 străini pe teren ?
Nu ştiu dacă presiunea jocului a fost un factor determinat. Este adevărat că a fost un meci important cu Asesoft, dar presiuni au fost şi la celelalte meciuri, de exemplu, din Cupa României cu "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca. A fost o greşeală a mea.
De ce nu a mai jucat Howell şi Mitchell în finalul jocului ?
Probabil că ştiau rezultatul care va fi la sfârşitul jocului şi eu cel puţin nu i-am mai simţit conectaţi la ritmul jocului şi probabil nici eu nu am mai fost aşa de concentrat ştiind că am făcut o asemenea greşeală imensă şi atunci am preferat să joc cu mai mulţi jucători români.
Ce umrează pentru dumneaoastră ? Veţi rămâne antrenor principal în continuare ?
Miercuri voi avea o conferinţă de presă la postul local de televiziune şi probabil că miercuri dimineaţă se vor lămuri toate lucrurile.
Asta înseamnă că antrenamentele sunt conduse tot de dumneavoastră.
Da, normal, până miercuri eu voi susţine antrenamentele. Eu am greşit jucătorii nu sunt de vină. Eu vreau să fiu alături de ei, sper ca şi ei să fie alături de mine pentru că urmează un meci foarte greu la Timişoara şi dacă voi fi pe bancă acolo voi da tot ce pot pentru a câştiga acest meci.
Sabin Gherdan - bcgazmetanmedias.ro