Mobitelco Cluj - Gaz Metan in aceasta seara

Mobitelco Cluj - Gaz Metan in aceasta seara

Derby-ul etapei a XI-a va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, la Cluj între campioana în exerciţiu şi deţinătoarea Cupei României. Fluierul de start se va da la ora 19:00, iar partida va putea fi urmărită live pe postul Digi Sport 3.
“U” Mobitelco abordează partida cu medieşenii de pe poziţia a cincea în clasament, pe care se regăseşte cu un bilanţ de şapte victorii şi trei înfrângeri. În etapa precedentă, trupa lui Ţenter a defilat în faţa ultimei clasate Poli Iaşi, impunându-se în “Horia Demian” cu 121-44, dar clujenii au mai avut un meci la mijlocul săptămânii, în EuroChallenge, pierdut pe terenul lui Elan Chalon cu 83-74.
Gaziştii vin pe Someş după victoria de acasă cu CSM Bucureşti, scor 97-74, prin care au încheiat perioada mai slabă soldată cu înfrângerile suferite în faţa lui CSU Asesoft şi BC Timişoara. Înainte de cele două eşecuri, Gaz Metan a avut o serie de şapte rezultate pozitive la rând. Formaţia antrenată de Ovidiu Teleabă se clasează actualmente pe locul şapte.
După primele zece etape, liderii celor două adversare în ceea ce priveşte punctele marcate sunt Zoran Krstanovic şi Deven Mitchell. Pivotul campioanei are o medie de 20.3 puncte, iar americanul din tabăra medieşenilor a înscris până acum în medie 18.4 puncte pe meci. Partida de sâmbătă îi va pune faţă în faţă pe doi dintre cei mai eficienţi jucători din Divizia A, Krstanovic, care e pe poziţia a treia în topul eficienţei cu o medie a indicelui de 23.44, şi Titus Nicoară, care e imediat în spatele sârbului, pe patru, cu o medie a eficienţei de 22.67.
Cu ocazia meciului de sâmbătă seria “Supercupei” va ajunge la episodul al treilea, “U” Mobitelco şi Gaz Metan întâlnindu-se la începutul sezonului în optimile Cupei. Atunci, câştig de cauză au avut medieşenii după 89-72 pe Târnava Mare şi 56-55 la Cluj. De la partidele din septembrie s-a produs o schimbare în lotul clujenilor, în locul lui Rob Thomson venind Vladimir Mijovic. În altă ordine de idei, Marcel Ţenter nu se va putea baza pe serviciile lui Paul Chetreanu.www.dabaschet.net