CSM București - Gaz Metan Mediaș 91-85

CSM București - Gaz Metan Mediaș 91-85

CSM București a câștigat prima manșă a confruntării cu Gaz Metan Mediaș din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2011/12. Confruntarea a avut loc la Arena de Baschet din capitală și a fost transmisă în direct pe TVR 3. Rezultatul final al acestei confruntări a fost de 91-85. 
Goran Martinic a înscris primele puncte ale partidei dar apoi a comis două greșeli persionale însă a rămas în teren. Ivan Ivanovic a oferit replica pentru ca Nicoară să completeze un parțial de 8-0 pentru oaspeți. Hristu Șapera a cerut un timp de odihnă pentru a pune la punct defensiva.
După reluare CSM-ul joacă mai precis pe ambele faze preluând conducerea pe tabela de marcaj, la capătul unui 8-0. Nicoară răspunde din serviciul lui Ivanovic. Ritmul gazdelor este foarte bun, iar Căruțașu și Martinic duc scorul de 15-10 în minutul 6 al confruntării.


Martinic continuă să finalizeze nestingherit, iar Ljubojevic îl servește de mai multe ori ideal pe McKenzie, care înscrie de sus. Apoi Gallimore finalizează din serviciul lui Martinic. În replică Ivanovic înscrie din afara semicercului și apoi de la linia de pedeapsă, dar CSM-ul încheie sfertul în forță cu un parțial de 5-0, Vizitiu și Gallimore apărând la finalizare în ultimele secunde pentru a duce scorul de 28-19.
Jarrett Howell pierde posesia mingii în debutul sfertului al doilea, iar Garry Gallimore a profitat marcând primul coș al sfertului 2. Martinic a luat loc pe bancă în debutul acestei secvențe pentru a fi protejat în condițiile în care a comis două greșeli personale în prima secvență. Virgil Căruțașu prestează excelent pe finalizare și avantajul gazdelor crește la 13 lungimi. Fometescu îl servețte excelent pe Căruțașu care duce scorul la 36-21 în minutul 14. În replică, Nicoară izbutește un coș cu fault. McKenzie finalizează de la semidistanță, iar Moore răspunde cu o pătrundere finalizată pe mâna stângă, Drăgușin testează înstalația, iar Dumitrescu înscrie din serviciul lui Moore. Scorul devenea 38-30 în minutul 16, moment în care Șapera a solicitat timp de odihnă.

La reluare gazdele duc mingea din pase până sub coșul advers de unde punctează McKenzie. Replica oaspeților vine de la linia de pedeapsă, iar McKenzie comite a 3-a greșeală personală. Fometescu înscrie pentru trei puncte, Moore răspunde cu aceeași monedă dar și Martinic izbutește același lucru. Căruțașu înscrie la capătul unei alte acțiuni colective, în vreme ce Martinic îngroapă o aruncare de la vreo nouă metri de coș pentru a duce scorul la 53-38, cu care prima repriză a luat sfârșit. De remarcat faptul că gazdele au avut patru români în teren pe finalul sfertului al 2-lea.
Bryson McKenzie a comis a 4-a greșeală personală în prima fază din repriza a doua, iar câteva secunde mai târziu Ovidiu Teleabă a fost sancționat cu fault tehnic. Jucan înscrie primele patru puncte ale reprizei a doua pentru Gaz Metan, dar gazdele replică cu mai multe libere. Urmează câteva coșuri de trei puncte consemnate la ambele panouri. Craig Moore transformând trei astfel de aruncări în acțiuni consecutive. Oaspeții se apropie la nouă puncte, după coșul lui Titus Nicoară în minutul 25. La faza următoare Vizitiu este sancționat cu a 4-a greșeală personală.

După un timp de odihnă cerut de către gazde Ivanovic punctează de două ori consecutiv, iar Vizitiu marchează din serviciul lui Martinic, iar Gallimore recuperează ofensiv trimițând mingea în coș. Între timp intră Partick Marcu la oaspeți. Ivanovic îl găsește pe Nicoară și scorul devine 66-61 în minutul 27. Ivanovic și Nicoară continuă să puncteze și scorul continuă să se strângă. Muntenegreanul Mediașului prestează excelent în continuare însă Ljubojevic oferă un răgaz echipei gazdă cu un three point play. Datorită acestuia scorul la intrarea în sfertul decisiv era de 71-67 pentru amfitrioni.
Dumitrescu în servește pe Nicoară pentru a strânge scorul la două puncte. Căruțașu răspunde, dar apoi comite a 3-a greșeală personală. Gazdele comit trei greșeli de echipă în primele două minute de joc efectiv ale acestei perioade de joc, însă CSM-ul rămâne la conducere. Moore îl găsește perfect pe Patrick Marcu, dar apoi americanul comite abatere de pași.

Ivanovic înscrie de sub coș în condițiile în care nu l-a apărat nimeni, iar Marcu reduce diferența la un singur punct, scor 79-78, cu șase minute înainte de final. Nicoară aduce pe Gaz Metan în avantaj, după un serviciu perfect din partea lui Ivanovic. Gazdele nu renunță, Gallimore marcând la faza următoare pentru CSM, iar Martinic transformă de la distanță.

După un timp de odihnă formația gazdă se desprinde la șase lungimi, dar Ivanovic răspunde cu un coș de trei puncte. Echilbrul se menține în continuare, Moore și Martinic apărând la finalizare. Hristu Șapera solicită timp de odihnă în ultimul minut al partidei, după ce Căruțașu a salvat in extremis posesia pentru formația gazdă. Ultimul coș al partidie îi aparține lui Goran Martinic, el stabilind rezultatul de 91-85.
Remarcați
CSM - Martinic 30 puncte, 6 pase decisive, Gallimore 23 puncte, 5 recuperări, Căruțașu 15 puncte, 12 recuperări
Gaz Metan - Ivanovic 28 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive, Nicoară 22 puncte, 9 recuperări, Moore 18 puncte, 8 pase decisive.
Sursa : TotalBaschet.Ro