Avancronica meciului Gaz Metan - CSMS Iasi

Avancronica meciului Gaz Metan - CSMS Iasi

Gaz Metan Mediaş nu a reușit să evite înfrângerea în meciul disputat la Galați, unde a pierdut cu scorul de 2-0 în fața Oțelului. După 14 etape disputate, echipa lui Cristian Pustai se află pe locul 12 în clasament, cu 16 puncte, la doar două puncte de retrogradare. "Gaziştii" vor fi foarte motivați în meciul de mâine, pentru că vor întâlni o contracandidată la retrogradare și nu au voie să rateze cele trei puncte. Situația lor tinde să devină foarte neplăcută, întrucât în următoarele cinci meciuri vor avea șanse mici să mai câștige puncte, urmând a întâlni adversari mult mai puternici, Rapid, Petrolul, CFR & Pandurii şi doar meciul cu Gloria Bistrița va fi mai ușor. Obiectivul Gazului în meciul de mâine cu CSMS Iași este să obțină victoria cu orice preț.

După atâtea și atâtea înfrângeri, meciuri slabe şi evoluții mediocre, președintele al Ioan Horoba anunță schimbări la echipă începând din iarnă. "Antrenorul Cristian Pustai nu va fi demis de noi, va pleca doar dacă vrea el. Vor urma nişte măsuri pe care le vom lua, pentru că nu putem continua în lentoara aceasta. Ne gândim din ce în ce mai serios să ne despărțim în iarnă de câțiva jucători", a spus Horoba.


Antrenorul Cristian Pustai a declarat că nu concepe alt rezultat decât victoria în partida cu Iaşiul. "Ne aşteaptă, vineri seara, partida cu Politehnica Iaşi, o echipă care se află în criză de puncte şi care se află pe locul 17. Este o echipă care, în deplasare, din cele 7 jocuri, a reuşit să obţină un singur rezultat de egalitate, 2-2 la echipa campioană, CFR Cluj. Chiar dacă are 6 înfrângeri în deplasare şi, dacă scoatem din context meciul de la Dinamo, unde au pierdut cu 5-2, toate celelalte înfrângeri ale lor sunt la un gol diferenţă. Iaşiul este o echipă care nu a depus încă armele, o echipă care se agaţă de orice meci pentru a strânge puncte. Noi sperăm să obţinem cele 3 puncte puse în joc, pentru că, din cele 15 puncte acumulate până acum, 11 le-am luat pe teren propriu. Acasă am arătat că suntem o echipă puternică şi putem obţine vineri victoria”, a spus Pustai.



Echipa probabilă


Plesca
Ciucă, Frăsinescu, Z.Marković, Buzean
Todea, Tahar
Astafei, Eric, Cip.Petre
Bawab

Antrenor: Cristian Pustai

Accidentaţi: Buchta, Pleşca, Al.Muntean, Vitinho
Suspendaţi: nu există
Va mai lipsi: Khubutia (a plecat în Georgia)

Internaţionalul georgian Akaki Khubutia a avut o discuţie cu oficialii grupării medieşene, la finalul căreia a primit o hârtie din partea clubului prin care este liber să îşi găsească o echipă până pe data de 10 februarie 2013. "Am simţit că trebuie să punem punct aici. Am simţit că nu mai sunt fericit la Gaz Metan. În plus, nici financiar nu mi-a fost chiar foarte bine în ultima vreme. Este foarte greu să faci performanţă dacă nu eşti sută la sută cu mintea liniştită. Clubul mi-a dat o hârtie prin care am liber să îmi caut altă echipă, dar care va trebui să plătească o anumită sumă, iar în cazul în care nu mă voi transfera nicăieri până pe data de 10 februarie 2013, va trebui să mă reîntorc la Mediaş. În cazul în care nu îmi voi găsi vreun angajament dar nici nu mă voi întoarce, va trebui să plătesc o amendă de 500.000 de euro!", a spus Khubutia.


CSMS Iaşi

CSMS Iași a reușit o victorie surprinzătoare prin porportiile scorului, 4-0 cu "U" Cluj. A fost fără îndoială cel mai bun meci al moldovenilor de când au promovat în Ligă 1. Acum ei au ajuns la 7 puncte de locul salvator și speră din nou că vor reuși să evite retrogradarea. Echipa lui Liviu Ciobotariu va încerca mâine să facă un egal, deşi o victorie la Mediaş ar face să se apropie la cinci puncte de Gaz Metan. Este foarte important pentru ieșeni ca din meciurile cu Gaz Metan și Ceahălul să câștige cel puțin 4 puncte, pentru că doar așa ar putea să revină cu adevărat în luptă pentru evitarea retrogradării.


Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat că echipa sa are un moral bun înaintea meciului de la Mediaş. "Gazul este o formaţie destul de omogenă, care joacă cu mici excepţii cam de patru-cinci ani cam în aceeaşi formulă. Avem însă un moral bun după succesul cu Universitatea Cluj, fiind încrezători în propriile forţe în vederea partidei din Ardeal".


Tehnicianul ieşenilor este convins că gazdele vor încerca să se remonteze după eşecul de la Galaţi: "Dacă plecăm din Ardeal cu măcar un punct, chiar că vom putea spune că începem construcţia unei grupări care va putea emite mai apoi pretenţii. Iar pentru a reuşi trebuie să fim foarte atenţi la tehnicii şi rapizii mijlocaşi şi atacanţi medieşeni, fiind binecunoscut că Asaftei, Eric, Bawab şi Ciprian Petre sunt periculoşi şi pot pune probleme".


Jucătorii Ivan Petrovici (CSMS Iaşi) şi Zsolt Szilaghy (Universitatea Cluj), eliminaţi în meciul dintre cele două formaţii au fost suspendaţi pentru două jocuri, respectiv unul. Totodată, cei doi jucători au fost amendaţi cu 2.000 de lei (Petrovici) şi 740 de lei (Szilaghy).


Antrenorul lui CSMS Iaşi nu poate conta în meciul cu Gaz Metan Mediaş pe senegalezul Keita (nerefăcut după o accidentare) şi nici pe sârbul Petrovic (suspendat). De fapt mijlocaşul sârb, care a încasat direct cartonaşul roşu cu "U" Cluj, va lipsi şi cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, pe teren propriu, fiind suspendat două partide după eliminarea dictată în urma unui fault dur la centrul terenului. "Sunt supărat în continuare pe Petrovic, care, dincolo de sancţiunea comisiilor federale va fi amendat şi de către club, înaintându-i deja un referat în acest sens la conducere. Să nu uităm că gestul său a fost comis la scorul de 2-0, într-un moment în care oaspeţii fuseseră foarte aproape să marcheze. Păi la 2-1 datele problemei s-ar fi putut schimba radical. Nu accept aşa ceva din partea nimănui, dar asta nu înseamnă că-l exclud din lot", a spus Ciobotariu.


Tehnicianul CSMS este supărat şi pe atacantul Herghelegiu, care vineri a ratat trei ocazii uriaşe de gol, dar "Ciobi" speră ca tânărul fotbalist localnic să se revanşeze cu Gazul. "M-aş bucura dacă şi-ar crea şi acum trei situaţii clare, dar din care să şi fructifice vreuna. Sigur, am constatat că se demarcă foarte bine, dar dacă n-o bagă şi în aţe pentru un atacant nu este deloc în regulă, iar la el finalizarea a lăsat de dorit cu clujenii", a spus şeful băncii tehnice ieşene.


Echipa probabilă

I.Irimia

Al.Creţu, Tincu, Avrămia, Ţigănaşu
Onofraş, Straton, Milea, Cl.Tudor
Ciucur, Herghelegiu

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Accidentat: Keita
Suspendat: Petrović

sursa:romaniansoccer.ro