Victorie sau Dezastru , Rapid - Gaz Metan

Victorie sau Dezastru , Rapid - Gaz Metan

Gaz Metan Mediaş a dominat meciul cu CSMS, dar nu a reușit să înscrie, ba mai mult, pe final de meci, a primit gol și a pierdut în faţa Iaşiului. Prin acest nou eșec, situația începe să devină extrem de delicată la Mediaş, echipă care este la două puncte de retrogradare. Pentru ardeleni vor urma câteva meciuri foarte grele, mâine cu Rapid, iar apoi cu echipe care luptă pentru un loc de Europa League, astfel că n-ar fi exclus să plece în vacanța de iarnă pe un loc retrogradant. Antrenorul Pustai este din ce în ce mai amenințat cu demiterea, iar zvonurile îl dau ca posibil înlocuitor pe Mulţescu sau Sabău. Gazul a pierdut de fiecare dată în Giulești, dar va încerca astazi să obțină cel puțin un punct, care însă nu s-ar resimți prea mult în clasament, dar le-ar da mult mai multă încredere jucătorilor.

Antrenorul Cristian Pustai speră că echipa sa va reuşi să se întoarcă cu puncte din Giuleşti. "Faptul că partida cu Rapid se joacă fără spectatori poate fi un avantaj pentru noi, pentru că se ştie că pe Giuleşti publicul este al 12-a jucător. Întâlnim o echipă care a reuşit să câştige la Universitatea Cluj, care îşi doreşte o revenire între primele cinci echipe ale campionatului, însă în ceea ce ne priveşte, cred că e momentul să ne schimbăm atitudinea faţă de acest spectacol şi să încercăm să obţinem puncte pentru că trec etapele şi cu aceste 16 puncte eu spun că suntem mult mai în urmă decât am fi meritat şi decât ne-am propus. Să sperăm că aşa cum am reuşit să spargem gheaţa cu Vaslui, aşa vom reuşi să ne întoarcem cu puncte din Giuleşti", a declarat Pustai.

Tehnicianul medieşenilor are un jucător suspendat pentru meciul de la Bucureşti cu Rapid. Sârbul Žarko Marković a primit cu CSMS Iaşi al patrulea cartonaş galben, astfel că va rata întâlnirea cu Rapid.


Accidentaţi de mai multă vreme, Răzvan Pleşca şi Milos Buchta au reluat antrenamentele la sfârşitul săptămânii trecute, primul fiind chiar titular în meciul cu CSMS Iaşi. Acum şi croatul este refăcut, dar Pustai, deşi are patru portari la dispoziţie, nu ştie pe cine să titularizeze. Răzvan Pleşca a primit gol cu Iaşi, Filip Lončarić nu a demonstrat cu Ceahlăul, Vaslui şi Oţelul că ar fi de valoare, Miloš Buchta nu a mai apărat din etapa a 8-a, iar Alexandru Greab este prea tânăr şi fără experienţă.



Echipa probabilă

Pleşca
Ciucă, Frăsinescu, Muth, Buzean
Todea, Tahar
Astafei, Eric, Cip.Petre
Bawab

Antrenor: Cristian Pustai

Suspendat: Z.Marković
 
Rapid Bucureşti

Au trebuit să treacă patru etape pentru ca Rapid să câștige un meci cu antrenorul Marian Rada. "Alb-vișinii" au învins cu 2-1 la Cluj pe Universitatea, dar au rămas încă departe de un loc de Europa League. Giuleștenii vor întâlni mâine pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaş, iar în etapa următoare pe Ceahlăul la Piatra-Neamț și vor încerca să obțină maximum de puncte cu acestea, pentru a se apropia de zona Europa League. Mai sunt puține etape de disputat în acest an, iar jucătorii trebuie să se concentreze și să câștige cât mai multe puncte, pentru a nu pleca în vacanță de iarnă pe un loc dezamăgitor. Rapid a învins acasă de fiecare data în Liga 1 pe Gaz Metan Mediaş, astfel că mâine nu poate avea alt obiectiv decât o nouă victorie.
Daniel Pancu le ţine pumnii colegilor săi la meciul cu Gaz Metan şi explică de ce întâlnirea de luni e una foarte importantă pentru el şi colegii săi: "Avem moralul scăzut, doar în cazul în care vom strânge două sau trei victorii consecutive putem ieşi din această criză. Dacă ne trezim repede, putem salva acest sezon. La locul 1 e greu să mai spere cineva, dar locul doi poate fi obţinut, sunt doar 8 puncte până acolo. Ăsta e meciul care arată dacă ne-am revenit sau nu". Căpitanul Rapidului nu va putea evolua luni, de la ora 21:30, deoarece e suspendat după eliminarea din meciul cu U Cluj.

Victoria cu "U" Cluj (2-1) i-a costat scump pe rapidişti, care au mari probleme de lot pentru meciul cu Gaz Metan, programat luni în Giuleşti. Glauber, Grigore şi Grigorie au încasat fiecare al patrulea cartonaş galben al sezonului şi vor fi suspendaţi în runda viitoare. De asemenea, Pancu nu va evolua nici el, după ce la Cluj a fost eliminat.

În plus, Vladimir Bozovici a plecat în Serbia pentru a se trata în urma unei accidentări, în timp ce Filipe Teixeira acuză probleme musculare.

"Trebuie să fac tot posibilul pentru a alcătui o echipă care să câştige! O să ne fie foarte greu, mai ales că vom juca cu porţile închise şi nu vom avea fanii alături de noi", a spus Rada.

Echipa probabilă

Peçanha
Al.Coman, Oros, Abrudan, Milisavljević
M.Roman, Codrea, Pavlović, Herea
Al.Ioniţă, Ilijoski

Antrenor: Marian Rada

Accidentaţi: M.Constantin, Rui Duarte, Božović
Incert: Filipe Teixeira
Suspendaţi: Gláuber, N.Grigore, Şt.Grigorie, Pancu
 
Partida dintre Rapid Bucuresti si Gaz Metan Medias va avea loc in aceasta seara incepand cu ora 21.30.
 
sursa:www.romaniansoccer.ro