Astafei : Imi pare rau ca am plecat de la Medias

Astafei : Imi pare rau ca am plecat de la Medias

Gruparea medieşeană l–a pierdut pe Victoraş Astafei, golgeterul echipei (8 goluri), care era doar împrumutat de la FCM Tg. Mureş.

Oţelul a început deja pregătirile pentru retur, reuşind să bifeze primele transferuri ale iernii. Gălăţenii au anunţat că au ajuns la un acord cu FCM Tg. Mureş pentru Victoraş Astafei. Alături de acesta, în localitatea de pe malurile Dunării mai ajunge şi un alt fost jucător al Mediaşului şi al Mureşului, Cosmin Vancea, de la CS Tr. Severin.
În schimbul lui Astafei, un mijlocaş de 25 de ani care a dat 8 goluri pentru Gaz Metan în tur, fosta campioană a României a achitat 200.000 de euro plus TVA, iar jucătorul a parafat un contract pe 3 ani şi jumătate. Astafei fusese împrumutat în acest tur la Gaz Metan Mediaş. Acesta s-a aflat anul acesta şi pe lista Stelei, dar mutarea nu s-a concretizat.

"Doar gălăţenii au venit cu o ofertă concretă"

Golgeterul Gazului Metan susţine că este puţin supărat că pleacă de la Mediaş, dar spune că doar cei de la Oţelul au venit cu o ofertă concretă la FCM Tg. Mureş, club de care aparţinea şi care-l împrumutase la Mediaş.

- Ce înseamnă pentru tine transferul la formaţia de la malul Dunării?

- Normal că poate reprezenta un pas înainte pentru mine, în carieră. De fapt, Oţelul s-a interesat de serviciile mele şi în vară, dar atunci am decis să vin la Mediaş. Acum, au fost singurii care au făcut o ofertă concretă şi cam asta a fost tot. Nici vorbă de Steaua, aşa cum s-a vehiculat. Pot să spun că sunt cam supărat că plec de la Gaz Metan, unde am întâlnit un grup unit şi unde am reuşit să fac un tur bun.

- Cum te-ai simţit în cele câteva luni petrecute la echipa condusă de tehnicianul Cristi Pustai?

- Să ştiţi că m-am simţit foarte bine. Am început bine la Mediaş, am şi reuşit să marchez, însă eram doar împrumutat, iar eu am vrut ceva sigur pentru mine. Iar singurii care au venit cu o ofertă au fost cei de la Oţelul Galaţi.

- Ce îţi propui pentru retur?

- Cel mai important este să fac o pregătire de iarnă cât mai bună. Nu mă gândesc acum la ceva anume, însă dorinţa mea este să joc cât mai bine la noua mea echipă.

- La Mediaş ai fost golgeterul formaţiei în prima parte a campionatului. Dintre toate golurile marcate, care ţi-a rămas cel mai mult în memorie?

- Mie toate golurile pe care le-am înscris pentru Gaz Metan mi-au plăcut, pentru că a avut fiecare o frumuseţe aparte. Dacă ar fi să aleg un gol anume, aş opta pentru cel marcat cu Steaua, deoarece a fost primul pentru mine de la transferul la Mediaş.

- În final, ce le transmiţi foştilor colegi de la Gaz Metan şi suporterilor grupării medieşene?

- Vreau să le mulţumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-au arătat, pentru că am simţit că am fost primit cu braţele deschise la Mediaş. Le doresc multă sănătate şi Sărbători Fericite!

“Astafei este o pierdere foarte mare”  
Ioan Horoba, preşedintele grupării medieşene, a afirmat, ieri, că transferul mijlocaşului Victoraş Astafei la Oţelul Galaţi reprezintă o pierdere importantă pentru Gaz Metan. ”Astafei a fost împrumutat la Mediaş în condiţiile în care cei de la Tg. Mureş puteau să şi-l ia înapoi chiar şi în iarnă, dacă îi găsesc vreun transfer. Noi nu ne-am înţeles cu cei de la Tg. Mureş, care trec printr-o criză şi fac tot posibilul să supravieţuiască. Este o pierdere foarte mare pentru noi, însă nu am avut bani să îl putem cumpăra”, a afirmat Horoba.

sursa:Cosmin Prisca , tribuna.ro